KTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Yüz Yüze eğitim talebi “

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi sonrasında KTÜ öğrencilerinden açıklama geldi.

KTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Yüz Yüze eğitim talebi “

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde felakete neden olan deprem sonrasında üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararı alınmıştı.

KTÜ Mimarlık Fakültesi Öğrenci Kulüpleri yaptıkları açıklamada “Depremzedelerín barınma ihtiyacının üniversite eğitimini uzaktan eğitime çevirmek suretiyle çözülmesi kabul edilemez.” İfadelerini kullandılar.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri olarak 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizde büyük yıkım yaratan deprem felaketi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Bizler Üniversite öğrencileri olarak deprem gününden itibaren doğrudan halk dayanışması bir parçası olarak gerek bulunduğumuz illerde gerekse doğrudan enkaz alanlarında çalışmalara gönüllü olarak katkı sağladık. Hiç Şüphesiz hep beraber kolektif bir yası yaşıyoruz, uzun süre de yaşamaya devam edeceğiz.

11.02.2023 tarihinde yapılan basın açıklamasında üniversitelerin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacağı duyuruldu. Ancak açıklama uyarınca, depremzedélerín barınma ihtiyacının üniversite eğitimini uzaktan eğitime çevirmek suretiyle çözülmesi kabul edilemez. Özellikle pandemi süresince yapılan uzaktan eğitimin öğrencilerde bıraktığı sorunlar ortadayken alınan bu kararın öğrencilerde gerek ruh sağlığı gerekse alacakları eğitim yönünden olumsuz sonuçlar doğuracağı ortadadır.

2022-2023 yılı Bahar döneminin yüz yüze olmasını ve Kredi Yurtlar Kurumu yurtları yerine yeni bir çözüm önerisi getirilmesini arz ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler