iPhone kullanıcıları için Windows’ta iMessage dönemi

iPhone kullanıcıları Windows 11 desteği sayesinde mesajlarını görebilecek ve arama yapabilecekler.

iPhone kullanıcıları için Windows’ta iMessage dönemi

Bir süredir gündeme gelen ve nihayet kullanıma açılan destek, Windows 11 kullanan iPhone sahipleri için iMessage'ı kullanabilmeye odaklanıyor. Telefon bağlantısı uygulamasıyla iMessage'a ulaşacak iPhone kullanıcıları, mesajlarını görmenin ötesinde aramalarını da yapabilecek.

SUNULAN DESTEK BİR SÜREDİR iPHONE KULLANICILARI TARAFINDAN BEKLENİYORDU ANCAK HERKESE SUNULMUYOR

Microsoft'un Windows 11'de yer alan Phone Link yani Telefon Bağlantısı uygulaması aracılığıyla iPhone desteği genişletildi. Android cihazlar için sorunsuz çalışan entegrasyon sistemi iMessage ile kapsama alanını artırıyor.

Bu arayüz sayesinde kullanıcılar Mac'te gibi iMessage'ı kullanabilecek. Kullanmak içinse Windows 11 kurulu bir bilgisayara Bluetooth aracığıyla iPhone'un eşleştirilmesi gerekiyro. Gerekli izinler verildikten sonra uygulamayı kullanılacak ancak bir süreliğine yalnızca Windows Insider kullanıcılarına sunulacak. 

Entegrasyonun eksikleri de var. Bunlardan biri konuşmaların mesaj geçmişinin görünemeyecek olması. iMessage ve SMS arasında da ayrım yapılamıyor. iPhone'larda standart bir SMS gönderiyorsanız yeşil, iMessage ile başka bir iPhone'a mesaj atıyorsanız mesaj mavi olarak gönderiliyor.

Bu sistem Windows Insider üyelerine dağıtılmaya yakında başlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler