Zorunlu Askerlik Devam Edecek

Bakan Yılmaz, ziyarette, bir gazetecinin "Bedelli askerlikte yaş sınırı ne olacak?" sorusuna "Sayın Başbakanımızın bir açıklaması var, önümüzdeki hafta kesinleşecek" yanıtını verdi. "Vicdani ret düzenlemesi sonrasında zorunlu askerlik kaldırılıyor mu?" so

Zorunlu Askerlik Devam Edecek

Bakan Yılmaz, ziyarette, bir gazetecinin "Bedelli askerlikte yaş sınırı ne olacak?" sorusuna "Sayın Başbakanımızın bir açıklaması var, önümüzdeki hafta kesinleşecek" yanıtını verdi.

"Vicdani ret düzenlemesi sonrasında zorunlu askerlik kaldırılıyor mu?" sorusu üzerine de Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dün Adalet Bakanımız açıkladı. Türkiye'de bazı kimseler 'biz askerlik yapmayacağız' demiş. Yasalarımıza göre askerlik yapmayanın hapis cezası var, hapis cezasını çekmiş tekrar çıkmış, 'tekrar yapmayacağım' diyor. Bunun üzerine tekrar ceza vermişiz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi aynı suçtan dolayı birden fazla ceza verilmesini sözleşmenin ihlali olarak görmüş. Dolayısıyla zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok. Zorunlu askerlik devam edecek. Zorunlu askerlik sadece bizde değil Avrupa'nın birçok ülkesinde var. Bunu hukuk aykırı bulmamıştır. Dolayısıyla zorunlu askerlik devam edecek. Peki yapılan çalışma nedir? Onu dün Adalet Bakanımız açıkladı, bir suçtan dolayı ömür boyu adeta müebbete varan gibi yine hapis, bunun kaldırılması yolunda cezanın teke indirilmesi yolunda düzenleme var. İnşallah bizim arkadaşlarla Adalet Bakanlığındaki arkadaşlar bir araya gelerek çalışma yapacak, durum bundan ibaret."

Bakan Yılmaz, balıkçı ağlarına takılan İsrail'e ait insansız hava aracının bulunmasıyla ilgili olarak ise "Arkadaşlar bakıyorlar, bir çalışma bize getirecekler. Ondan sonra değerlendirme yapacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem