Ziraat Bankası'nın adı değişiyor

 Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın global olma yolunda ilerlediğini ancak yurtdışında farklı ülkelerde farklı isimlerle anıldığını belirtti. HSBC’nin adını örnek gösteren Aydın, dünyanın her yerinde kolaylıkla kullanılacak bir logo ve is

Ziraat Bankası'nın adı değişiyor

 

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın global olma yolunda ilerlediğini ancak yurtdışında farklı ülkelerde farklı isimlerle anıldığını belirtti. HSBC’nin adını örnek gösteren Aydın, dünyanın her yerinde kolaylıkla kullanılacak bir logo ve isim arayışı içinde olduklarını söyledi. Kuruluşunun 124’üncü yılını kutlamaya hazırlanan T.C. Ziraat Bankası’nın ismi değişiyor.

 

124 YILLIK BANKA

1888 yılında kurulan ve Cumhuriyet tarihinden de eski kurumlardan biri olan Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ‘çağın gereklerine ayak uydurmak’ amacıyla Ziraat Bankası’nın ismi ve logosunu değiştireceklerini açıkladı. Aydın, “Bankanın ismini ve logosunu değiştirmek için bir çalışma yaptırıyoruz. Dışardan da hizmet alacağız. Ziraat Bankası’nın ismi uzun. Yurtdışında her yerde farklı kullanılıyor. Başka bazı bankalar gibi, dünyanın her yerinde aynı şekilde ve kolaylıkla kullanılacak bir isim ve logoya geçeceğiz” diye konuştu.

 

DIŞ ÜLKELERDE İSİM ZORLUĞU

TBMM KİT (Kamu İktisadi Kuruluşları) Komisyonu’nda Ziraat Bankası’nın 2009-2010 dönemi hesaplarına ilişkin önceki gün gerçekleşen görüşmelerde banka faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Genel Müdür Hüseyin Aydın, bankanın 2011 yılında geniş kapsamlı bir değişim ve dönüşüm projesi başlattığını belirterek, önümüzdeki döneme ilişkin aldıkları kararlarla ilgili bilgi verdi. Aydın bu kapsamda bankanın yurtdışında faaliyetlerini geliştirerek sürdüreceğini vurguladı. Yurtdışında banka isminin kullanılmasında bazı sorunlar yaşadıklarını belirten Aydın, “Bazı yerlerde Bank of Ziraat, bazı yerlerde farklı oluyor” dedi.

 

YURT DIŞINDAKİ İSİM ZORLUĞU

Aydın, Ziraat’ın ‘dünya çapında bir banka’ olması amacına uygun olarak, ismini ve logosunu değiştirmeye karar verdiklerini söyledi. Milletvekillerinin konuyla ilgili sorularına ilişkin Hüseyin Aydın, şöyle konuştu: “Bankanın ismini ve logosunu değiştiriyoruz. Bunun için bir çalışma da başlattık. Dışardan bununla ilgili hizmet de alacağız. Ziraat Bankası’nın ismi uzun. Üstelik yurtdışında gerek açtığımız şubelerde, gerek diğer girişimlerimizde her yerde farklı kullanılıyor. Örneğin bir ülkede Bank of Ziraat, başka bir ülkede başka türlü. Bunu istemiyoruz. Bazı bankalar gibi dünyanın her yerinde kolaylıkla kullanılacak bir isim ve logoya geçeceğiz. Örneğin HSBC. HSBC, her yerde aynı. Ziraat Bankası da böyle olacak. ”

 

İLK ÖNERİLER ZRT ve Z BANK

HÜSEYİN Aydın’ın bu sözleri üzerine milletvekillerinin kendi aralarında bazı isim önerileri telaffuz ettikleri duyulurken, gelen öneriler arasında ‘ZRT Bank’, ‘Z Bank’, ‘TCZ Bank’ yer aldı. Banka yöneticileri bu önerileri gülümseyerek karşıladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler