Zeytinburnu'nda bomba patladı

Zeytinburnu’nda geri dönüşüm kutusuna bırakılan ses bombası büyük bir gürültüyle patladı.  Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Polis, faillerin yakalanması için çalışma başlattı.Olay, Semiha Şakir Caddesi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi karşısında saa

Zeytinburnu'nda bomba patladı

Zeytinburnu’nda geri dönüşüm kutusuna bırakılan ses bombası büyük bir gürültüyle patladı.  Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Polis, faillerin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, Semiha Şakir Caddesi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi karşısında saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Zeytinburnu Meydanı Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi karşısındaki geri dönüşüm kutusunda patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle geri dönüşüm kutusunun bir bölümü parçalanarak çevreye saçıldı. Cadde üzerinde bulunan bazı işyerlerinin camları da patlamayla birlikte kırıldı. Zeytinburnu’nun en işlek caddelerinden birinde gerçekleşen patlama paniğe sebep oldu. Cadde üzerindeki binalarda ikamet eden vatandaşlar korkuyla kendilerini dışarı attı. Zeytinburnu Meydanı’ndaki vatandaşlar da panik yaşadı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, olay yerini emniyet şeridiyle kapattı. Semiha Şakir Caddesi araç ve yaya trafiğine tamamen kapatıldı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile bomba uzmanı ekipler olay yerinde detaylı delil araştırması yaptı. Yapılan ilk incelemede patlamaya ses bombasının yol açtığı belirlendi. Detaylı inceleme için olay yerindeki parçalar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarı’na götürüldü.

Tuncay Bıyıklı isimli vatandaş, geri dönüşüm kutusunun yanından geçtikten sonra büyük bir patlama olduğunu söyledi. Korktuğunu belirten Bıyıklı, patlama sırasında ateş veya kıvılcım görmediğini belirtti. Hilmi Akanpınar adlı vatandaş da ses bombasını bırakanların halkın huzurunu kaçırmaya, halkı provoke etmeye çalıştığını ifade etti.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler