Zeybekçi Paşa'ya tecrit mi uygulanıyor?

Balyoz davası sanığı, emekli Tümgeneral Atilla Özler, 8 aydır koğuşta tek başına.Türkiye, Özler'i 30 Ağustos 2012'de Zafer Bayramı kutlama resepsiyonunda oynadığı Zeybek ile tanımıştı. O dönemde NATO Hava Unsur Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak Tümgeneral

Zeybekçi Paşa'ya tecrit mi uygulanıyor?

Balyoz davası sanığı, emekli Tümgeneral Atilla Özler, 8 aydır koğuşta tek başına.

Türkiye, Özler'i 30 Ağustos 2012'de Zafer Bayramı kutlama resepsiyonunda oynadığı Zeybek ile tanımıştı. O dönemde NATO Hava Unsur Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak Tümgeneral rütbesiyle görev yapan Atilla Özler, o resepsiyondan sonra basında "Zeybekçi Paşa" olarak anılır oldu.  O zeybek oyunundan 24 gün sonra yargılanmakta olduğu Balyoz davasında cezasının kesinleşmesi üzerine teslim oldu. Tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Önceleri, muvazzaf subay olması nedeniyle İzmir askeri cezaevindeydi. Ancak emekli olmasıyla birlikte yeni kurulan Karabağlar cezaevine nakledildi.

"DİĞER MAHKUMLARI DA GETİRECEĞİZ" DEDİLER AMA...

Karabağlar cezaevi yeni açıldığından Atilla Özler bu cezaevine ilk yerleştirilen mahkumlardan oldu.

Koğuşa yerleştirilirken kendisine, yakında yanına yeni mahkumlar da konulacağı söylendi. Ancak aradan 8 ay geçmesine rağmen "Zeybekçi Paşa" hala koğuşunda tek başına.

AVUKATI: "PSİKOLOJİK ÇÖKERTME UYGULANIYOR"

Atilla Özler'in avukatı Haluk Pekşen yaptığı açıklamada, yaptıkları başvurulara rağmen Atilla Özler'in 8 aydır koğuşta hala tek başına tutulduğunu söyledi.

"Karabağlar cezaevi, adı gibi kara. Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yere kurulu" diyen Haluk Pekşen, şöyle devam etti;

"Atilla Özler oraya nakledilirken, yanına yeni mahkumlar yerleştirileceği de söylenmişti. Ancak 8 ay geçti. Hala koğuşunda tek başına tutuluyor.

Bu durumun infaz yasasına da aykırı olduğuna vurgu yapan Avukat Pekşen, "İnfaz yasası, sanığın topluma kazandırılmasını öngörür. Ancak müvekkilim Özler, 8 aydır koğuşta tek başına tutularak, değil topluma kazandırma, kendisine psikolojik çökertme uygulanıyor. Kendisine fiilen tecrit uygulanıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem