Zeki Alasya pişman olmuş!

Tiyatrocu Zeki Alasya Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılan 30. Uluslararası İstanbul film festivalinin açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada "Emek sinemasının sahnesinde namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi" demişti.  Alasya bu sözlerine gelen te

Zeki Alasya pişman olmuş!

Tiyatrocu Zeki Alasya Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılan 30. Uluslararası İstanbul film festivalinin açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada "Emek sinemasının sahnesinde namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi" demişti.

 

Alasya bu sözlerine gelen tepkiler üzerine dün akşam katıldığı bir televizyon programında açıklık getirdi.

 

Alasya namaz kılmanın gerekli ve kutsal bir ibadet olduğuna inanan biri olduğuna kimsenin görmesi için yapılan bir ibadet olmadığını ifade etti.

 

1967 yılında Milli Talebeler Birliğini dinci örgencilerin ele geçirdiğini oyun oynanan sahnede toplu şekilde namaz kılındığını sahneyi mescide dönüştürüldüğünü amaçları ise birilerine bir şeyler gönderme olduğundan dolayı tepki gösterdiğini belirtti.

 

Namaz kılmanın kutsallığına inan biri olduğunu ve söylediği sözlerden dolayı pişman olduğunu ifade eden Alasya, din düşmanı olmadığını, temiz bir müslüman olduğunu ve kendisinin de ibadet eden biri olduğunu söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler