Zekeriya Öz de o ülkeye sığınacak!

İstanbul Bakırköy Savcılığı’nca hakkında yakalama kararı çıkarılan Ergenekon’un eski savcısı Zekeriya Öz’ün, Almanya’dan siyasi sığınma istediği iddia ediliyor. Federal Alman Savcılığı’na başvurup siyasi sığınma talebinde bulunduğu öne sürülen Öz’ün Holla

Zekeriya Öz de o ülkeye sığınacak!
İstanbul Bakırköy Savcılığı’nca hakkında yakalama kararı çıkarılan Ergenekon’un eski savcısı Zekeriya Öz’ün, Almanya’dan siyasi sığınma istediği iddia ediliyor. Federal Alman Savcılığı’na başvurup siyasi sığınma talebinde bulunduğu öne sürülen Öz’ün Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvurup yanında götürdüğü belgeler ile 21 CD’yi teslim edeceği ardından da Kanada’ya gidip sığınma isteyeceği de diğer iddialar arasında. Ergenekon davasının kilit isimlerinden olan Tuncay Güney de Kanada’da yaşıyor.
 
Opçin ülkeyi terk etti
 
Öz’ün akıbeti tam bir bilmeceye dönüşürken Balyoz davasının açılmasına neden olan evrak dolusu bavulu Mehmet Baransu’ya veren kişi olarak bilinen ve Baransu’yla birlikte Balyoz davasına ilişkin kitap yazan Tuncay Opçin de yurt dışına çıktı. Hakkında açılmış bir dava bulunmamasına rağmen yurt dışına çıkan Opçin, gidişini sosyal medyadan duyururken twitterda, “Elimi kolumu sallayarak, Atatürk Havalimanı’ndan çıktım. Gidebilen gitti, kalan yakalandı” yazdı.
 
Savcı kimliği var
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) önceki gün yapılan açıklamada Öz’ün hâlâ ‘savcı’ kimliği taşıdığı çıktı. İstanbul Başsavcılığı, Öz’ün savcı olup olmadığını, HSYK’ya sordu. HSYK, meslekten ihraçla ilgili “Karar tebligat aşamasında” dedi. Bu cevap Öz’ün hâlâ savcı olduğu anlamına geliyor. Öte yandan Adalet Bakanlığı yurt dışına kaçan Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın görüldüğü ülkede yakalanması için kırmızı bülten hazırladı.
 
Tuncay Güney, Kanada’ya yerleşmişti. Savcı Öz’ün de Kanada’ya gideceği iddiası ortaya atıldı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler