Zam tarihi belli oldu

 4.3 milyon memur ve emeklinin beklediği zamlı maaşlar 15 Mayıs 2012'de yatacak. Geriye dönük 5.5 aylık zam farkı da hesaplara toplu olarak yansıtılacak2.5 milyon memur ile 1.8 milyon memur Toplu Sözleşme Yasası'nı bekliyor. Normalde 15 Ocak'ta ödenecek z

Zam tarihi belli oldu

 

4.3 milyon memur ve emeklinin beklediği zamlı maaşlar 15 Mayıs 2012'de yatacak. Geriye dönük 5.5 aylık zam farkı da hesaplara toplu olarak yansıtılacak

2.5 milyon memur ile 1.8 milyon memur Toplu Sözleşme Yasası'nı bekliyor. Normalde 15 Ocak'ta ödenecek zamlı maaşlar toplu sözleşmeye ilişkin yasa çıkmadığı için gecikti. Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen memur sendikaları sıkıntılarını dile getirdi. Başbakan Erdoğan, toplu sözleşme yasanının bir an önce çıkması gerektiğini ifade ederek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e 'İşleri hızlandırın' talimatı verdi. Bunun üzerine Bakan Çelik, Meclis sürecinin hızlandırılması için devreye girdi. Memurun zamlı maaşının 15 Mayıs'ta ödenmesi bekleniyor. Geriye dönük 5.5 aylık zam farkı da hesaplara toplu olarak yansıtılacak. Çelik, gecikmeye ilişkin olarak, "Memurlarla ilgili toplu sözleşme düzenlemesi, önümüzdeki hafta alt komisyonda, büyük ihtimalle de ana komisyonda görüşülüp hızlı şekilde Genel Kurul'a gelecek" dedi.

TOPLU SÖZLEŞME NİSANDA

Tasarının bu ay Meclis'ten çıkması bekleniyor. Yasanın çıkmasını takip eden ay, toplu sözleşme masası kurulacak. Yasa mart ayında çıkarsa nisan ayı pazarlıkla geçecek. Toplu sözleşme görüşmeleri bir ay içinde tamamlanacak.

NEDEN GECİKTİ?

Toplu sözleşmeye imkân veren yasal düzenleme yapılmadığı için zam miktarı aylardır belirlenemiyor. Yasanın hızla Meclis'ten geçirilerek zamlı maaşların şubata yetiştirilmesi bekleniyordu. Ancak şike yasası, milletvekillerinin emekli maaşına zam ve MİT yasası gibi düzenlemeler nedeniyle memurun yasası gecikti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler