Zahid Akman tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki ''Deniz Feneri e.V.'' bağlantılı soruşturma kapsamında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Zahid Akman'ın da arasında bulunduğu dört kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı.Şüphelilerin

Zahid Akman tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki ''Deniz Feneri e.V.'' bağlantılı soruşturma kapsamında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Zahid Akman'ın da arasında bulunduğu dört kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı.

Şüphelilerin nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesindeki sorgusu tamamlandı.

Mahkeme, yaklaşık dört buçuk saatlik sorgunun ardından RTÜK Üyesi Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik'in tutuklanmasına karar verdi.

Kanal 7 Finans Müdürü Erdoğan Kara ise serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''nitelikli dolandırıcılık'' ve ''sahtecilik'' iddialarıyla şüphelilerin tutuklanmalarını talep etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler