Zafer Bayramımız kutlu olsun

Liderlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları:   Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları dolayısıyla bir mesaj yayımladı.   Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:   KÜLLERİNDEN DOĞUŞU:    Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın başkomu

Zafer Bayramımız kutlu olsun
Liderlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları:
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
 
KÜLLERİNDEN DOĞUŞU: 
 
Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşı’mızın en büyük zaferinin 93’üncü yıldönümüdür. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, son devletimiz olan Cumhuriyet’imizin de müjdecisidir.
 
İSTİKRARSIZLIK ORTAMI: 
 
Büyük Taarruz’la, Kurtuluş Savaşı’mızı zafere ulaştıran yolu açmış ve ardından Cumhuriyet’imizi kurmuş olmakla birlikte, istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Bugün de ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Güney sınırlarımızda yaşanan çatışmaların ortaya çıkardığı istikrarsızlık ortamı, ülkemiz için ciddi güvenlik sorunlarına yol açmaktadır. Bu ortamdan güç alarak yeniden eyleme başlayan bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimizin acısı yüreğimizi dağlamaktadır. 
 
VATANI TESCİLLEYEN MÜHÜR: 
 
Terör örgütleriyle birlikte hareket eden paralel devlet yapılanmaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür.
 
YILMAZ: TEK VÜCUT MÜCADELE 
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümünü yayımladığı mesajla kutladı. Yılmaz, mesajında “Milletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak bugüne kadar hür yaşayan yüce milletimizin, dün olduğu gibi bugün de varlığına kastedenlere karşı tek vücut halinde mücadele vereceğinden hiç kimsenin tereddüdü olmasın” ifadesine yer verdi.
 
DAVUTOĞLU'NDAN 'MEDENİYET' VURGUSU
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, “İstiklal mücadelemizin önderi ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği medeniyet iddiamızı gerçekleştirmek için azim ve kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz. Ülkemizin birlikbütünlüğüne zarar vermeyi hedef alan bütün şer odaklarıyla mücadele etmeyi istiklal ve istikbal davamızın şartı olarak görüyoruz” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, 30 Ağustos günü din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Anadolu’nun kahraman evlatlarının işgalci düşmanı ve işbirlikçilerini vatan topraklarından attığını ve bağımsızlığa el uzatanlara gereken cevabı verdiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Eşit yurttaşlık ilkesi çerçevesinde oluşturduğumuz Cumhuriyet’imizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunmaktadır. Ancak bunlara karşı 93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz” dedi.
 
BAHÇELİ: PUSLU GÜNLER AŞILACAK
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 30 Ağustos Zaferi’ni “Geleceğimizin önüneki kalın duvarları yıkan milli direniş” olarak tanımlayan Bahçeli, özetle şu ifadeleri kullandı: 
 
MİSLİYLE MUKABELE: 
 
Zaferlerimizi gölgeleyip egemenlik haklarımızı savsaklamaya kalkışanlara 30 Ağustos şuuruyla, çelik gibi bir iradeyle ve misliyle mukabele edeceğimizi hiç kimse hatırdan çıkarmamalıdır. Her gün şehit versek de, her gün terörün hain ve rezil yüzüyle karşılaşsak da, umutsuzluğun koyu sisi gelecekle ilgili parlak düşlerimizin önüne geçemeyecek, insanımızın birbirine düşmanca muamelesine ortam açamayacaktır. 
 
İMHA SENARYOSU:
 
Türkiye,içinde kıvrandığımız ve gittikçe kemikleşen puslu günleri mutlaka aşacaktır. Türk milleti bugünkü stratejik çalkantıyı, keskin inişi, tuzak ve komplo bezirgânlarının eşzamanlı devreye koydukları imha senaryosunu eninde sonunda rafa kaldıracaktır. Unutulmasın ki varlığımızın güvencesi 30 Ağustos Zaferi ve taarruz ruhudur. Ve bu ruh hâlâ içten içe kaynamakta, açığa çıkmak için uygun zamanı beklemektedir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem