Yurtdışındaki Türk'lere bedelli müjdesi

AK Parti Bursa Milletvekili, Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu temsilcisi Tülin Erkal Kara, yurt dışındaki bedelli askerlik ücretinin yüksek olduğunu ve bu konuda yeniden bir düzenleme yapılacağını söyledi.Açık

Yurtdışındaki Türk'lere bedelli müjdesi

AK Parti Bursa Milletvekili, Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu temsilcisi Tülin Erkal Kara, yurt dışındaki bedelli askerlik ücretinin yüksek olduğunu ve bu konuda yeniden bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Açıklamada bulunan Milletvekili Kara, "Mecliste iki komisyonun yanı sıra Milli Savunma Komisyonu Üyesiyim. O komisyonda 3 bayan milletvekiliyiz. Diğer bütün bireyler erkelerden oluşuyor. Belki şaşıracaksınız ama şimdi aslında ben de yurt dışında bedelli askerliğe son derece karşıyım. Yurt dışındaki bu bedelin düşmesi için elinden gelen yapanlardan biriyim. Nedenine gelince bu bedelin gerçekten son derece yüksek olduğu.
 
Sayın bakanımızı da iletildi. Yurt dışında son öğrendiğim olaylar gerçekten çok üzücü. Çünkü vatandaşlarımızın bir çoğu da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmak üzereler. Bu gerçekten benim üzülerek karşılayacağım bir durum. Elimizden gelen bütün çalışmayı yapacağız ve o rakamın düşeceğini söyleyebilirim. Burada yeniden bir düzenleme olacak. Avrupa'daki gençlerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Yeter ki, Türk vatandaşlığından çıkmasınlar. Gerçekten aksi durum olur ise biz çok üzülürüz. Emin olun ki, bu konuda kesin bir düzenleme geleceği müjdesini vermek istiyorum." dedi.
 
"AVRUPA HİÇ BİR ZAMAN AĞLAMA DUVARI DEĞİLDİR"
 
Avrupa'da doğmuş, yetişmiş ve o değerleri çok iyi bilen bir milletvekili olarak muhalefet başkanı ve milletvekillerinin Türkiye'yi şikayet etmelerinden dolayı üzüldüğünü belirten Kara, sıkıntıların çözüm yerinin Türkiye'de meclis olduğunu söyledi. Kara, "Sıkıntımı var. Gelin bunu masaya yatıralım. TBMM bizim çözüm mercimizdir. Ama maalesef bu noktada muhalefet bunu yapmadığı gibi sürekli Avrupa ülkelerine Türkiye'yi şikayet ediyor. Geçen hafta Sosyalist Parti Genel Başkanı Hannes Swoboda Kılıçdaroğlu'nu tersledi. Niye o görüşmeyi terk etti? Neden o toplantıdan ayrıldı? Türkiye Başbakanını, Esed'e benzettiği için. Aslında Sayın Swoboda sorunların yeri burası değil diyor. Tarihi bir mesaj ve ders veriyor
 
Sayın Kılıçdaroğlu'na. Muhalefet bunu anlamadıktan sonra bu ders vermek neye yarar ki. Yani orası mıdır Türkiye'yi şikayet etme yeri. Sayın Kılıçdaroğlu'nu son derece esefle kınıyorum. Gerçekten büyük bir gaf yaptı. Ben aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsam Avrupa'ya bir daha ayak basmam. Bu kadar rezil olunduktan sonra gitmem bir daha. Çünkü Avrupa Parlamentosu'ndan kovuldunuz. Yani o toplantıdan kovuldular. Bunu bu şekilde algılamaları gerekiyor. Güzel şeyleri anlatmak istemiyorsanız, bari kötü şeyleri iftira vari olayları orada dile getirmeyin. Sorunların çözüm mercii Türkiye'dir. Avrupa değildir. Avrupa hiç bir zaman ağlama duvarı değildir." şeklinde konuştu.
 
"SÜREÇ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE İLERİLİYOR"
 
Türkiye'deki çözüm süreci hakkında bilgi veren milletvekili Kara, kalıcı bir şekilde bu sorunun çözülmesi adına toplumda bir kabullenmenin oluştuğunu söyledi. Kara, "Hiç birimiz insanların ölmesini istemiyor.
 
Bütün bireylerin hepimiz için büyük bir değeri var. Bütün insanlar bizler için çok çok önemli. Bir vatandaşımızın burnunun kanaması demek kendimizin burnunun kanaması demektir. Biz hükümet olarak o minvalle yola koyulduk. Çözüm sürecine baktığımız zaman, gerçekten Türkiye'de son 30 yılda Türkiye terör belasından çok çekti. Çok canlar feda edildi. 40 binin üzerinde insan yaşamlarını yitirdi. Hele bunların içinde bebekler, kadınlar ve yaşlılar var.
 
Daha da önemlisi bu yitirilen canların bir çoğu da Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan insanlarımız. Onların savunduğu Kürt halkının misyonunu yükseltmekti. Ama en çok onlar öldürülüyordu. Bu nasıl bir anlayıştır. Bu nasıl bir durumdur. Terörün olduğu bir yere doğal olarak işadamlarımız bir yatırım yapmak istemiyorlardı. O bölgelerde ülke olarak bölgelerde bayağı sıkıntılar yaşadık. Sayın Başbakanımızın inisiyatifi ile hükümetimiz bu çözüm sürecini başlattı. Süreçte gayet başarılı bir şekilde işliyor ve ilerliyor." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem