Yunanistan'dan Türkiye itirafı!

Pangalos, katıldığı bir radyo programında ABD Ulusal Güvenlik Dairesi'nin (NSA) müttefik ülkelerin liderlerini dinlemesiyle ilgili sorular üzerine, bunun önemli bir şey olmadığını belirterek, "Biz de ABD'nin Atina ve Ankara'daki Büyükelçisini dinledik" de

Yunanistan'dan Türkiye itirafı!

Pangalos, katıldığı bir radyo programında ABD Ulusal Güvenlik Dairesi'nin (NSA) müttefik ülkelerin liderlerini dinlemesiyle ilgili sorular üzerine, bunun önemli bir şey olmadığını belirterek, "Biz de ABD'nin Atina ve Ankara'daki Büyükelçisini dinledik" dedi.

PİS İŞLERDE BİRİNCİYİZ

Yunan istihbaratının bu konuda önemli başarıları bulunduğunu belirten Pangalos, "Söyleyeceklerim size garip gelecek ama bir zamanlar Yunan Gizli Servisi (EYP), ABD'nin sadece Atina'daki büyükelçisini değil, Ankara'daki Büyükelçisini de dinlemeyi başarmıştı. 1990'lı yılların sonunda Dışişleri Bakanı olduğum dönemde büroma her gittiğimde önüme kahve ve simidimle birlikte dinlemelerle ilgili bir yığın kağıt bırakıyorlardı" ifadesini kullandı.

Pangalos, EYP'in o dönemde "şanlı bir sayfa yazdığını ve Yunanlıların bundan gurur duymaları gerektiğini" belirterek, "EYP, Atina ve Ankara'daki büyükelçilikleri cihazlarla izleyip teyp bandına kaydediyordu. Milli açıdan gurur duymalısınız çünkü pis işlerde birinciyiz" diye konuştu.

Yunan siyasetinin en renkli simalarından biri olan ve son seçimlerde aday olmayarak aktif politikadan çekilen Pangalos, başbakan yardımcılığı ve çok sayıda farklı bakanlık görevlerinde bulundu. Renkli kişiliği ve sözünü sakınmayan tarzı sebebiyle her zaman gündemde kalmayı başaran Pangalos, kısa bir süre önce ekonomik krizin sebeplerine ilişkin dijital olarak internetten yayımladığı "Paraları hep birlikte yedik!" kitabıyla gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler