Yunanistan Türkiye sınırında hareketlenme!

Türkiye'ye iade etti. Kaçak göçmenler, 2 otobüsle İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi.

Yunanistan Türkiye sınırında hareketlenme!
Yunanistan, ülkeye yasa dışı yollardan girmeye çalışan Cezayir, Tunus ve Fas uyruk 70 kadar kaçağı İpsala Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye iade etti. Kaçak göçmenler, 2 otobüsle İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi.

yunanistan-gocmenleri-turkiye-ye-iade-etti-8213194_x_o.jpg

GERİ KABUL SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Türkiye ile yapılan 'Geri Kabul Anlaşması' gereği Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 308 kişilik kafileden 70 kadar Cezayir, Fas ve Tunus uyruklu kaçaklar, Yunanistan'ın Kipi Gümrük Kapısı'ndan otobüslerle İpsala Gümrüğü'ne getirildi. Göçmenler yüksek güvenlik önlemleri altında Geri Gönderme Merkezi'ne konuldu. Türk yetkililerin göçmenleri teslim almasının ardından geri kabul süreci resmen başlamış oldu.

80 KAÇAK DAHA İADE EDİLDİ

Aralarında Cezayir, Tunus ve Fas uyruklu kaçakların da bulunduğu 80 kişilik ikinci kafile de İpsala Sınır Kapısı'ndan iade edildi. Yunanistan'ın Kipi Sınır Kapısı'ndan Yunan polis ekiplerince İpsala Sınır Kapısı'na getirilen kaçaklar otobüslerden indirilerek Türk yetkililere teslim edildi.

TEK TEK SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

İpsala Gümrük Kapısı'nda kayıt işlemi yapılan 80 kaçak tek tek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından Edirne Göç İdaresi ve polis ekiplerince 2 otobüse bindirilen kaçaklar ülkelerine gönderilmek üzere Edirne'deki Göç İdaresi Barınma evine götürüldü. Kaçakları taşıyan otobüslere Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem