Yumurta, yaka, paça...

Açılış ve temel atma törenleri için Bursa'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ilk durağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başlatılan Muradiye Külliyesi oldu. Burada düzenlenen törende ilk harcı koyan Bakan Günay, ya

Yumurta, yaka, paça...

Açılış ve temel atma törenleri için Bursa'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ilk durağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başlatılan Muradiye Külliyesi oldu. Burada düzenlenen törende ilk harcı koyan Bakan Günay, yaptığı konuşmada "Hayat ileriye doğru yaşanıyor. Geriye bakarak anlaşılıyor' sözünü çok önemsiyoruz. Son günlerde ufkumuzu aydınlatmak için geçmişimize sahip çıkmak adına daha kararlı durmaya çalıyoruz" dedi.

 ORTALIK KARIŞTI

Bursa'nın tarihteki önemine vurgu yapan Günay, "Britanya'dan Roma'ya Selçuklulardan Osmanlı'ya kadar bu topraklarda ne varsa hepsini ihya etmeye çalışıyoruz. Son bin yıllık geçmişimizde Bursa beylikten devlete geçişimizin simgesi bir şehir, ilk başkentimiz konumunda. Ancak Bursa'da geçmişte gelişigüzel bir sanayileşme yaşandı. Gerçekte bu Türkiye'nin tarihindeki bir plansızlıktan dolayı yaşandı. Bundan sonraki süreçte Bursa'da sanayileşmeden vazgeçmeksizin tarihine, dokusuna, kültürüne de sahip çıkacak. Türkiye'ye gelen turist sayısında Avrupa'da dördüncü durumdayız. Eskiden Yunanistan'la Mısır'la yarışırdık, şimdi onlardan 3 kat daha iyi durumdayız ve bu potansiyeli, Türkiye'nin yakaladığı bu ivmeyi turizm adına yapacağımız hamlelerle Anadolu'nun içlerine çekmeyi istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

Bakan Günay daha sonra Muradiye Külliyesi'nde bulunan Cem Sultan, Şehzade Mustafa, Sultan Süleyman'ın eşi Mahidevran'ın türbelerinin bulunduğu bölümleri gezdi. Dua okudu. Bakan ardından 12 türbeden oluşan Muradiye Külliyesi'nin restorasyonuna ilk harcı koyup, çalışmaları başlattı. Türbeler için 4 milyon 600 bin lira harcanacak.

YUMURTA ATTILAR
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bursa'da restorasyonuna başlanacak olan Muradiye Külliyesi'ndeki törenin ardından Uludağ Üniversitesi'nin Görükle Kampüsü'ne geldi. Burada kendisine verilecek fahri profesörlük unvanıyla ilgili törenin düzenleneceği Mete Cengiz Kültür Merkezi'ne girişi sırasında bir grup öğrenci tarafından Bakan Günay'a yumurta atıldı. Atılan iki yumurtadan biri bakanın önüne düşerken, diğeri korumalardan birinin sırtına isabet etti. Bakan Günay, korumalar eşliğinde salona alınırken, yumurta attığı bildirilen Deniz Başer ile arkadaşları Semih Sönmez, Elif Gizem Yıldırım, Barış Kılınç ve Nergis Çiçek karga tulumba gözaltına alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler