Yüksekova'da eylem!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik yaptığı operasyonlar, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde düzenlenen yürüyüş ve oturma eylemi ile protesto edildi.Askeri sevkiyatların sık sık yapıldığı Dağlıca yolundaki yürüyüş için Yenimahalle, Esentepe ve

Yüksekova'da eylem!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik yaptığı operasyonlar, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde düzenlenen yürüyüş ve oturma eylemi ile protesto edildi.

Askeri sevkiyatların sık sık yapıldığı Dağlıca yolundaki yürüyüş için Yenimahalle, Esentepe ve Esenyurt mahallelerinden gelen grup Yüksekova Belediyesi önünde, Yeşildere, Mezarlık, Orman, Kışla, İpek ve Cumhuriyet mahallelerinden gelen grup ise BDP İlçe binası önünde toplandı. Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin de siyahlar giyinerek, katıldığı yürüyüşte, sözde PKK ve PJAK flamalarıı taşınırken, PKK ve Öcalan lehine ise sloganlar atıldı. İlçe merkezinde birleşerek 2 kilometre yürüyen yaklaşık 3 bin kişi , Şemdinli yolunun trafiğe kapatark burada basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan BDP Yüksekova İlçe Başkanı Osman Dara, yoğunlaşan operasyonların Kürt halkını tehdit ettiğini iddia ederek, "AKP Hükümeti İran devleti ile yapmış olduğu ittifakta Sri Lanka örneğinin benzerini yeni bir konsept uygulamaya çalışmaktadır. Bu süreç zarfında hem Kürt siyasetçilerini tutuklaması akabinde operasyonların devam ettirmesi, hem içte hem de Güney Kürdistan'a yönelik hava saldırısında yüzlerce köyü bombalayarak 7 sivili katletmiştir. Halkı göçe zorlayarak 1990'lı yılları aratmayacak bir savaş konseptini sürdürmektedir" dedi.

Basın açıklamasında 'AKP Devleti' ifgadesini de kullanan Osman Dara, "AKP'nin özellikle kendi iktidarı döneminde sivillerin hedef aldığı görülmektedir. En son canlı kalkan eylemlerinde kendini barış kardeşlik için siper etmeye giden bir barış savunucusu yoldaşımız Van İl Genel Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan herkesin gözü önünde katletmiştir" dedi.

Açıklamadan sonra grup yarım saatlik oturma eyleminde bulunduktan sonra, tekrar yürüyerek ilçe merkezine gelerek, eylemlerine son verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem