Yüksek Askeri Şura Başladı!

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıya, TSK komuta kademesinin 'emeklilik' kararı nedeniyle 14 yerine 9 general katılıyor.Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda saat 09.30'da başlayan YAŞ top

Yüksek Askeri Şura Başladı!

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıya, TSK komuta kademesinin 'emeklilik' kararı nedeniyle 14 yerine 9 general katılıyor.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda saat 09.30'da başlayan YAŞ toplantısına, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı

Orgeneral Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel katıldı. Toplantıya, emekliliklerini isteyen Orgeneral Işık Koşaner, Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Orgeneral Hasan Aksay ile 'Balyoz Planı' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ise katılmadı.

Şura kapsamı dışındaki orgeneral ve oramiral atamalarında kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı görevleri için yeni komutanlar belirlenecek. Toplantıda terfi sırasında bulunan albay, general ve amirlerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular ele alınacak. 4 Ağustos Perşembe günü sona erecek olan Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

Bu arada Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Karargahı'na gelişinde Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Özel tarafından karşılandı.

BU KEZ YANLIZ OTURDU

Her yıl YAŞ toplantılarında başbakanlarla genelkurmay başkanları yan yana otururken, bu yıl Başbakan toplantı masasının başında tek başına oturdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem