Yük asansörüne sıkışan lise öğrenci öldü

Köprüköy Anadolu Lisesi'nde yatılı kalan lise ikinci sınıf öğrencisi Sezer Yavuz (17), okulun zemin katındaki yemekhane bölümünden binmeye çalıştığı yük asansörünün dışarıdaki düğmesine basmaya çalıştığı sırada asansör hareket etti.Yavuz, bu sırada asansö

Yük asansörüne sıkışan lise öğrenci öldü

Köprüköy Anadolu Lisesi'nde yatılı kalan lise ikinci sınıf öğrencisi Sezer Yavuz (17), okulun zemin katındaki yemekhane bölümünden binmeye çalıştığı yük asansörünün dışarıdaki düğmesine basmaya çalıştığı sırada asansör hareket etti.

Yavuz, bu sırada asansörün kapısı ile duvar arasında sıkışarak, ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Köprüköy Devlet Hastanesine kaldırılan Yavuz, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yavuz'un yemekhanede bulunan, sadece yemek ve bulaşıkların taşınmasında kullanılan taşıyıcı asansöre bindiği belirtilerek, "Sezer Yavuz isimli öğrenci, bindiği yük taşıyıcı asansör ile yemekhanenin alt katından üst katına çıkmaya çalışmış. Ancak, içerisine bindiği kabin yukarı doğru hareket ederken bilinmeyen bir nedenle şahıs kafa ve göğüs kısmını kabinin dışına çıkartmıştır. Şahıs vücudunun, kat geçişi esnasında hala dışarda olması nedeniyle kabin ile 1. kat zeminine sıkışarak ezilmek sureti ile ağır şekilde yaralanmıştır. Durumdan haberdar olan pansiyon görevlileri tarafından ambulansla Köprüköy Devlet Hastanesine getirilen öğrenciye ilk müdahale yapılmış ancak şahıs tüm müdahalelere rağmen vefat etmiştir" denildi.

Açıklamada, olayla ilgili olarak Pasinler Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli soruşturma, Erzurum Valiliği tarafından ise idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler