YSK'dan düğün kararı

Avukat Zekeriya Köse, YSK'ya gönderdiği dilekçede, 10 Ağustos 2014 tarihinde seçim günü, oy verme süresince veya sandıkların kapandığı saatten sonra düğün ve nişan yapılıp yapılamayacağı konusunda görüş istedi.Başvuruya cevap veren YSK'nın kararında, 298

YSK'dan düğün kararı

Avukat Zekeriya Köse, YSK'ya gönderdiği dilekçede, 10 Ağustos 2014 tarihinde seçim günü, oy verme süresince veya sandıkların kapandığı saatten sonra düğün ve nişan yapılıp yapılamayacağı konusunda görüş istedi.

Başvuruya cevap veren YSK'nın kararında, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun uyarınca, oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılmasının, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi ve içilmesinin yasak olduğu hatırlatıldı.

Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerlerinin oy verme süresince kapalı kalacağı, eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilebileceği, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimsenin, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacağı vurgulandı.

Her seçim döneminde olduğu gibi, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yasakların, YSK'nın açıklayıcı ilke kararıyla kamuoyuna duyurulacağı belirtilen kararda, "Bu yasal düzenlemelerin ve Kurulumuzun yayınlanacak kararı gereği, Cumhurbaşkanı Seçimi yasaklarına uyulmak kaydıyla belirtilen saatler (18.00-22.00) arasında düğün yapılabileceğine karar verilmesi gerekmiştir" ifadesi kullanıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler