YSK, Erdoğan'dan işaret bekliyor

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, YSK'nın, Cumhurbaşkanlığı konusunu zamana yayarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan işaret beklediğini savundu."YSK, Cumhurbaşkanlığı konusunu zamana yayarak Başbakan'dan işaret bekliyor" başlıklı yazılı bir açıklama ya

YSK, Erdoğan'dan işaret bekliyor

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, YSK'nın, Cumhurbaşkanlığı konusunu zamana yayarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan işaret beklediğini savundu.

"YSK, Cumhurbaşkanlığı konusunu zamana yayarak Başbakan'dan işaret bekliyor" başlıklı yazılı bir açıklama yapan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, şöyle dedi:

"YSK, tarafımıza ulaştırdığı 12 Aralık 2011 tarihli cevabında; YSK'nın görevinin Anayasa ve kanunlarla belirlenmiş olduğunu, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin taleplerimizin Kurul'da yapılacak görüşmeler sırasında değerlendirileceğini ifade etmiştir. YSK, aslında başvurumuza karşılık verememiştir. YSK'nın, anayasal ve yasal görevlerinin çerçevesi bellidir. YSK'nın, Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihine ilişkin olarak beklemesi gereken bir 'ön mesele' yoktur."

"YSK BİR YERLERDEN İŞARET BEKLEMEKTE"

Anayasal bir kurum olan, seçimlerin güvenli ve istikrar içinde ve hukuka uygun bir şekilde yapılması sorumluluğu bulunan YSK'nın asli ve temel görevini yaparken bile bir yerlerden işaret beklemekte olduğunu savunan Kart, "YSK bu işlem ve tavrıyla, Türkiye'deki sistemin bir anlamda 'tek adam' yönetimine dönüştüğünü de bir anlamda ortaya koymuştur" dedi.

"YSK, Kurul tarafından yapılacak görüşmelerin takvimini kamuoyundan gizleyemez" diyen Kart, şöyle dedi:

"Bu takvimi neden geciktirdiğini açıklamak ve kamuoyuna bilgi vermek durumundadır. Demokrasilerde halka saygısı olan ve hukuka uygun davranan kurumlar, belirsizlik yaratmazlar. Kaotik gelişmelere yol açmazlar."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler