Youtube neden kapatıldı?

İşler, "Youtube bu erişimi dün eğer kaldırmış olsaydı Youtube kapatılmayacaktı ki. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli görüşmeleri yaptı, ben de öğrendim, sordum, kendilerinden bilgi de aldım. Gerekli görüşmeler yapıldı ama engelleme yapılmadığı

Youtube neden kapatıldı?

İşler, "Youtube bu erişimi dün eğer kaldırmış olsaydı Youtube kapatılmayacaktı ki. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli görüşmeleri yaptı, ben de öğrendim, sordum, kendilerinden bilgi de aldım. Gerekli görüşmeler yapıldı ama engelleme yapılmadığı için milli bir meselede, devletin milli güvenliğini ilgilendiren bir meselede elbette ki devlet olarak eli bağlı duramazdık, çaresiz kalmazdık, gerekli tedbirleri aldık ve engelledik" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında Youtube’nin neden kapatıldığını açıklayarak, "Youtube bu erişimi dün eğer kaldırmış olsaydı Youtube kapatılmayacaktı ki. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli görüşmeleri yaptı, ben de öğrendim, sordum, kendilerinden bilgi de aldım, gerekli görüşmeler yapıldı, ama engelleme yapılmadığı için milli bir meselede, devletin milli güvenliğini ilgilendiren bir meselede elbette ki devlet olarak eli bağlı duramazdık, çaresiz kalmazdık, gerekli tedbirleri aldık ve engelledik" dedi.

’Youtube’u ve Twitter’ı yasaklayalım’ diye bir hedeflerinin olmadığı söyleyen İşler, "Biz özgürlükçü bir iktidarız, diyorum ya interneti bu kadar yaygınlaştıran iktidar biziz" şeklinde konuştu.

"YENİ TEDBİRLER ALINACAK"

İşler, "Sayın Başbakanımız da defaatle açıkladı, Cumhurbaşkanımız da dinlendiğimi düşünüyorum’ dedi. Türkiye’de dinlendiğini düşünmeyen kim kaldı ki? Özellikle TİB’in yapmış olduğu açıklamada işte 2012 ve 2013 yılında 509 bin insanın dinlendiği resmen açıklandı, sadece 2 yıl için söylüyorum, böyle bir durum söz konusu. Devletin zirvesinde kriptolu telefonların dinlendiği biliyorsunuz ortaya çıktı. Yani mahremiyet kalmadı maalesef. Ve teknolojinin ilerlemesi de belki bu tür sonuçlar doğurdu maalesef, ama herkeste bir endişe elbette ki var, gerekli tedbirler alınıyor, ama ne kadar başarılı olur. İşte dün Dışişleri’nde yapılan o görüşmenin gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen bu şekilde sızması elbette ki devletin yeni tedbirler almasını gerektirecek bir gelişme olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan kamuoyunun bir açıklama beklediğini belirten İşler, "Bu yaptığı açıklamayı, bir hafta, 10 gün önce yapmış olduğu bu açıklama, bu uyarıları, kaynağı neydi onu açıklasın bakalım. Gerçi açıklamasına gerek kalmadı, kaynağının paralel yapı olduğu, paralel örgüt olduğu çok net bir şekilde anlaşılmış oldu.Şimdi bu bilgi Sayın Kılıçdaroğlu’na nereden geldi, öncelikle bunu açıklaması lazım. Bu bir gizli ortam dinlemesi, bir casusluk girişimi, bu casuslarla Kılıçdaroğlu’nun ne alakası var, onun açıklanması lazım. Bu tehdidi yapan, bu saldırıyı yapanın paralel örgüt olduğu şu anda biliyor, bu paralel örgütle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu samimiyeti nereden kaynaklanıyor" diye sordu.

"17 ARALIK OPERASYONUNDAN SONRA NE KADAR KİRLİ İŞ VARSA, NE KADAR ŞANTAJ VARSA BÜTÜN BUNLARIN ARKASINDA PARALEL YAPININ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

İşler, konuşmasında şunları kaydetti:

"Zaten dış bağlantı varsa da yine paralel örgüt üzerinden bunun ben gittiğini düşünüyorum. Ama bu tavrı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tavrını, bu tutumunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren vatandaşlarımıza sesleniyorum ve onların takdirlerine bırakıyorum, Türk milletinin takdire bırakıyorum. Bakınız, 17 Aralık operasyonundan sonra bütün son yıllarda Türkiye’de yapılan ne kadar kirli, pis iş varsa, ne kadar tehdit, şantaj varsa bütün bunun arkasında bu paralel yapının olduğu ortaya çıktı. Kaldı ki, Cumhuriyet Halk Partisi bir de Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden bir parti, böyle milli bir meselede, böyle Türkiye’nin bekasıyla ilgili, istiklaliyle ilgili bir meselede paralel örgütle Türkiye’nin bekasını tehdit eden, istiklalini tehdit eden, milli güvenliğini tehdit eden paralel bir örgütle kol kola olmasını ben Cumhuriyet Halk Partili seçmenlerimizin, vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler