Yolsuzluk operasyonunda tutuklama sitemi

Gün boyu süren savcılık sorgusunun sonunda ilk tutuklama talebi İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, HalkBank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İşadamları Reza Zarrab'ın da aralarında b

Yolsuzluk operasyonunda tutuklama sitemi

Gün boyu süren savcılık sorgusunun sonunda ilk tutuklama talebi İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, HalkBank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İşadamları Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu 14 şüpheli için istendi.

Kaçakçılık, kara para aklama ve rüşvet suçlamasından Savcı Celal Kara tarafından sorgulanan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi 25. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 7 şüpheliyi ise serbest bıraktı. İşte serbest bırakılan isimler: Mustafa Behçet Kaynar, Adem Delgeç, Murat Yılmaz, Halil İbrahim Akkaya, Yücel Özçelik, Ercan Sağır ve Celalettin Habbani.

4 SAVCI DA TUTUKLANMALARINI İSTEDİ

Rüşvet, kara para aklama ve altın kaçakçılığı soruşturmasında Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İşadamları Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu 14 şüpheli için istenilen tutuklama talebinde 4 savcının da imzası yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün koordinatörlüğünde yürütülen Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç tarafından yürütülen soruşturmaya operasyonun ardından Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol da görevlendirilmişti. Sorguya katılan 4 savcı da şüphelilerin tutuklanmalarını isteyerek nöbetçi mahkeye sevk etti.

SORGU 7 SAAT SÜRDÜ
Savcılık sorgusu 7 saat sürdü. Sorgunun ardından 7 şüpheli ise serbest bırakıldı.bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem