Yolsuzluk iddialarına 13 tutuklama

Şanlıurfa'nın BDP'li Suruç belediyesinde ''İhalelerde yolsuzluk', 'İhalelere fesat karıştırma' ve 'Dağ kadrosuna mali destek sağlamak'' iddiasıyla başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 14 kişiden 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Şanlıurfa Emn

Yolsuzluk iddialarına 13 tutuklama

Şanlıurfa'nın BDP'li Suruç belediyesinde ''İhalelerde yolsuzluk', 'İhalelere fesat karıştırma' ve 'Dağ kadrosuna mali destek sağlamak'' iddiasıyla başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 14 kişiden 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü iki gün önce Suruç belediyesine düzenlediği baskında gözaltına aldığı 14 kişiyi emniyetteki işlemlerinin ardından önce sağlık kontrolü için hastaneye oradan da Suruç Cumhuriyet Savcılığı'na sevk etti. Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan 14 zanlıdan biri savcılık tarafından serbest bırakılırken diğer 13 zanlı tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Aralarında Suruç Belediye Başkan Vekili Mehmet Özkan ve Yardımcısı Süleyman Yıldız'ın da bulunduğu 13 zanlı mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklananların arasında 7 belediye çalışanı ve 4 şirket görevlisinin olduğu belirtildi. Sanıkların bir kısmının mahkemede susma hakkını kullanarak hiçbir suçlamaya cevap vermediği, bir kısmının ise kendilerine yönelik suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Tutuklanan 13 kişinin tutukluluk kararının mahkemece yüzlerine okunmasından sonra tutuklular geniş güvenlik önlemleri arasında Suruç'tan Şanlıurfa Kapalı Cezaevine nakledildi.

İçişleri Bakanlığı'nın Suruç Belediyesi'ne inceleme talep etmesinin ardından savcılık fiziki ve teknik takip sonucu BDP'li Suruç Belediyesi'nin 2008-2010 yılları arasında yaptığı 8 hizmet alım ihalesinde yaklaşık 1 milyon 614 bin 44 lira usulsüzlük yaptığını tespit etmiş. Şanlıurfa Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin geniş güvenlik önlemleri altında iki gün önce başta Şanlıurfa merkez olmak üzere Suruç, Adana, Mersin'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon yapmış ve 14 kişiyi gözaltına almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem