YÖK engelli kızın hayallerini yıktı

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı önceki yıllarda birçok engeli öğrenci almasına rağmen bu yıl aldığı Yönetim Kurulu kararıyla engelli öğrencilerin başvurusunu kabul etmedi. İzmir'de yaşayan görme engelli Ümran Sevinç ise bu karar sonras

YÖK engelli kızın hayallerini yıktı

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı önceki yıllarda birçok engeli öğrenci almasına rağmen bu yıl aldığı Yönetim Kurulu kararıyla engelli öğrencilerin başvurusunu kabul etmedi. İzmir'de yaşayan görme engelli Ümran Sevinç ise bu karar sonrası müzik eğitimi almak istediği Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'ndan ret cevabı alınca yıkıldı. Engelli öğrencilerin Yönetim Kurulu kararıyla konservatuara alınmaması konusunda açıklama yapan okul yetkilileri ise, "YÖK'ten bize engelli öğrencilere uygun şartların hazırlanması için yazı geldi. Bu şartlar oluşturuluncaya kadar engelli öğrenci alınmamaya karar verildi" dedi.

BAŞVURU KABUL EDİLMEDİ
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı önceki yıllarda bir çok engeli öğrenci almasına rağmen bu yıl aldığı Yönetim Kurulu kararıyla engelli öğrencilerin başvurusunu kabul etmedi. Okul yönetimi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) engelli öğrencilerin eğitim göreceği uygun koşulların yaratılmasını istemesi üzerine engelli kontenjanından öğrenci alımını durdurduklarını bildirdi.

HAYALLERİ YIKILDI
Konservatuar yönetiminin aldığı karar başvuru yapmaya hazırlanan görme engelli Ümran Sevinç'in de hayallerini yıktı. Bornova Hayrettin Duran Lisesi'nden mezun olan ve LGS'de yeterli puanı alan 20 yaşındaki genç yetenek Avcı, mülakata alınacağı gün için hazırlık yapmaya başladı. Ancak mülakat günlerini öğrenmek için okula giden Ümran Avcı aldığı yanıt karışısında şok oldu. Hep konservatuara girme hayaliyle yaşadığını belirten Ümran Sevinç, "Yıllardır konservatuara girmek çalışıyorum. Bu hayalle yaşıyorum. Lise öğrenimin döneminde okul içinde kendi başına dolaşabiliyordum. Burada bulunan bahane çok anlamsız" dedi.

"YÖK'TEN YAZI GELDİ"
Engelli öğrencilerin Yönetim Kurulu kararıyla konservatuara alınmaması konusunda açıklama yapan okul yetkilileri ise, "YÖK'ten bize engelli öğrencilere uygun şartların hazırlanması için yazı geldi. Bu şartlar oluşturuluncaya kadar engelli öğrenci alınmamaya karar verildi" dedi. Engelli öğrenciler için sınıflarının ksıltlı olduğunu da belirten yöneticiler, "Yürüme engelli bir öğrencinin çıkacağı asansörümüz bulunmuyor. Görme engelli öğrenciler için kabartma notalar ve uygun yer yok. Engelli öğrencilere zulüm yapmanın anlamı yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem