Yok denilen görüntüler savcılıkta

Genelkurmay Başkanlığı daha önce Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği resmî yazıda, kaza bölgesine 28,5 kilometre mesafede üç savaş uçağı bulunduğu kesinleşmişti.Askerî radarlar ise kazanın olduğu 15.03 sularında 4 dakika arızalandığı

Yok denilen görüntüler savcılıkta

Genelkurmay Başkanlığı daha önce Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği resmî yazıda, kaza bölgesine 28,5 kilometre mesafede üç savaş uçağı bulunduğu kesinleşmişti.Askerî radarlar ise kazanın olduğu 15.03 sularında 4 dakika arızalandığı, bölgedeki bütün radarlar kısa süreli karardığı için 15.03.02 ile 15.07.40 arasında görüntü alamadığı kaydedilmişti. Özel Yetkili Başsavcılar ile görüşen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, daha önce Genelkurmay Başkanlığı tarafından olmadığı söylenen radar görüntülerinin savcılıkta olduğunu bildirdi.

BBP Genel Başkanı Destici, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları ile yaptığı konuşma sonrası yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili önemli bilgilere ortaya çıkmaya başladığını belirtti.

Destici: "Yaklaşık 3 saat görüştük. Biz bugün buraya Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ, Yüksel Yancı'nın eşi ve oğlu Alper Yancı, Avukat Kemal Yavuz, BBP Genel Başkan Yardımcıları Selami Ekici, Genel Kaptan Kartal ile birlikte geldik. Hem Başsavcıvekili Özden Doğan ile hem de Şeref Gürkan ile toplantı yaptık. Gerçekten önemli bir toplantı yaptık. Bilgi alışverişi yaptık. Bu sürecin nasıl hızlanabileceğini konuştuk. Savcılarımız gerçekten iyi çalışıyor, Özel yetkili savcılar. Bu yetkilerin sonuna kadar kullanılmasını istedik. Kaza ile ilgili somutlaşan özellikle 4-5 konu başlığı var. Öncelikle bu çalınan GPS aletleri konusu var. Bu cihazları kimin çaldığını biliyoruz. Ben de görüntüleri izledim. Savcılarda biliyor. İkinci konu bildirilen yerin aranmaması ile ilgili şüphe var. Bunun da failleri bellidir. Birde bilerek bir bilgi kirliliği oluşturulmuştu. Bunun da kimin yaydığı belli. Dördüncüsü otopsilerle ilgili birtakım sıkıntılar vardı. Bunlarıda aktardık. Beşincisi radar kayıtları ile ilgili. Ne hikmetse helikopterin İstanbul'dan Ankara Esenboğa Havaalanına geliyor, oradan Sivas'a gidiyor, Çağlayancerit'e, Kahramanmaraş'a gidiyor radar kayıtları var. Ancak ne hikmetse son uçuşta radar kayıtları yok. Orada biliyorsunuz hava hareketliliği olduğu biliniyor. Bundan önce radar kayıtları yok denmişti. Ancak ardından Genelkurmay ile Hava Kuvvetleri çelişkili açıklamalar yaptılar. Dolayısıyla somutlaşan iddialar var. Bunlarla ilgili daha hızlı, daha cesur, hukukun içerisinde araştırılmasını istedik. Biz biliyorsunuz başından beri, her türlü provakasyona rağmen hukukun içinde kalmaya çalıştık."

Mustafa Destici, daha önce Genelkurmay Başkanlığı tarafından olmadığı söylenen radar savcılıkta olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem