YÖK Başkanı'ndan flaş açıklama!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, öğrenci affıyla ilgili çalışmalara ilişkin, "Teknik olarak inceleme aşamasındayız" dedi.Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekiler, öğretim üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin hazır

YÖK Başkanı'ndan flaş açıklama!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, öğrenci affıyla ilgili çalışmalara ilişkin, "Teknik olarak inceleme aşamasındayız" dedi.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekiler, öğretim üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin hazırladıkları raporu sunmak için YÖK Başkanı Prof. Dr.

Çetinsaya'yı makamında ziyaret etti.
Ziyaretin ardından yapılan ortak basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çetinsaya, bir gazetecinin ''Öğrenci affına ilişkin çalışmaların yapıldığına dair Meclis'ten haber geldi. Bu konuyal ilgili çalışmalarınız ne durumda?'' sorusuna ''Teknik olarak inceleme aşamasındayız. İnceliyoruz'' yanıtını verdi.
KASIM AYINDA GÖRÜŞÜLECEK
Öğretim üyelerinin maaşlarının artırılmasına ilişkin bir soru üzerine Çetinsaya, YÖK olarak talebi ilgili mercilere iletmekle, takip etmekle yükümlü olduğunu belirtti.
Çetinsaya, konunun somut olarak Bakanlar Kurulu'nun takdirinde olduğunu ifade etti.
Soruya ilişkin Gündoğdu da, akademisyenlerin mali durumlarına ilişkin konuların Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda kasım ayı içerisinde görüşüleceğini söyledi.
Bu konunun biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, görüşmenin kasım ayının 20'sinden önce olabileceğini kaydetti.
Çetinsaya, ''Düzenleme kaç akademisyeni kapsayacak?'' sorusuna ise, 130 bin öğretim elemanını kapsadığı yanıtını verdi.
POLİTİKALARIMIZ DEVAM EDECEK
''İşaret dilinin üneversitelerde seçmeli ders olarak verilmesi konusunda açıklama yapabilir misiniz?'' sorusu üzerine ise Çetinsaya, engelliler konusunun en önem verdikleri konulardan birisi olduğunu ifade etti.
İşaret dili dersinin de bu konuda bilinçli yapılan ve destekledikleri politakalardan birisi olduğunu belirten Çetinsaya, bu konuda ilgili kurumlarla yakından çalıştıklarını söyledi.
Çetinsaya, ''Bu sembolik olarak bir dersle kalmayacak. Engellilerle ilgili bir bütün olarak politikalarımızı devam ettireceğiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler