YÖK Başkanı'na İTÜ'de protesto

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Birleşik Krallık-Türkiye Bilgi Ortaklığı Konferansı düzenlendi. İTÜ Maslak Kampüsü'ndeki konferansa YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya da katıldı. Kampüste toplanan öğrenciler konferansın yapıldığı Süleyman Demirel Kültür

YÖK Başkanı'na İTÜ'de protesto

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Birleşik Krallık-Türkiye Bilgi Ortaklığı Konferansı düzenlendi. İTÜ Maslak Kampüsü'ndeki konferansa YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya da katıldı. Kampüste toplanan öğrenciler konferansın yapıldığı Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne yürümeye başladı. Öğrenciler, salona yakın mesafede üniversitenin güvenlik görevlilerinin oluşturduğu barikata takıldı. Ancak grup, güvenlik görevlilerini aşıp, koşarak konferansın yapıldığı salonun kapısına geldi. Kapılar içeriden kilitlendi. Bir süre kapıyı açılması için zorlayan grup, daha sonra kapının önünde slogan atmaya başladı. Grup, daha sonra çevik kuvvet ekiplerinin de önlem aldığı konferans salonunun önünde oturarak eylemlerini sürdürmeye karar verdi. Grubun eylemi devam ediyor.

OTURMA EYLEMİ SÜRÜYOR

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi önünde İTÜ Bileşenleri adı altında bir araya gelen topluluğun oturma eylemi sürüyor. Protestocular "Çetinsaya Kaç, Çapulcular Geliyor", "Çetinsaya Kaç, Gezi Ruhu İTÜ'de", "Rektör Karaca, İTÜ'yü Karartma" diye slogan attı.

Basın açıklamasını okuyan İpek Kıvanç, "Her fırsatta demokrasi oyunları oynayan ancak hiçbir demokratik işleyişin içinde yer almayan Çetinsaya'nın hakkını arayanlar için yapmak istediği marjinal edebiyatı artık tutmuyor. Çetinsaya sizin ve AKP'nin üniversitedeki gölgesi rektörlerin imzaladığı o bildirilerin hükmü yoktur. Artık hükmü geçen başka birileri vardır, onlar da hakkını arayan, direnen üniversite bileşenleridir. Buradan Gökhan Çetinsaya'ya sesleniyoruz: Haksız yere işten atılan bütün araştırma görevlileri derhal işe alınmalı. Ve bunun için kalıcı düzenlemeler yapılmalıdır. Teknik öğretmenlerin mühendislik unvanı alması konusunda yapılan çalışmalar iptal edilmelidir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem