“Yıllardan beri hep ‘’Atam izindeyiz’’ derler’’

AK Parti Aydın Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törenle tanıtıldı. Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin eksiksiz katıldığı aday tanıtım toplantısına aday adayları da yoğun ilgi gösterdi. Aydın

“Yıllardan beri hep ‘’Atam izindeyiz’’ derler’’

AK Parti Aydın Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törenle tanıtıldı. Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin eksiksiz katıldığı aday tanıtım toplantısına aday adayları da yoğun ilgi gösterdi. Aydın milletvekillerinin yanı sıra Denizli İl Başkanı ve AK Parti yöneticileri de katıldığı toplantının açılışında konuşan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek başladığı konuşmasında aday adaylarını tebrik etti. Gece gündüz çalışarak seçimi alacaklarını belirten Atay, önce salondakilerden çok çalışma sözü alarak, “İlçelerimizle birlikte büyükşehri alacağımıza söz veriyorum. Aydın’da hizmete talip olan 54 değerli arkadaşımız vardı. ‘Ben de varım’ dedikleri için hepsine de teşekkür ediyorum. Gün birlik günüdür. Durmak yok yola devam” dedi.

Adayları belirlerken Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyacak başkan adaylarını seçmeye çalıştıklarını ve titizlikle herkesin görüşünü almaya gayret ettiklerini belirten AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş da, “54 aday adayımız vardı. İçlerinden birini seçecektik. Tüm aday adaylarımız birlik ve beraberlik sözü verdiler. Bundan dolayı aday adayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Aydın her şeyin en güzeline layık” diye konuştu.

Aydın’ı Türkiye’deki ilk 10 ilin içerisine dahil edeceklerini, projelerinin hazır olduğunu belirten Savaş, “Aydın çocuk dostu, genç dostu, kadın dostu, yaşlı dostu bir kent olacak. Engelsiz bir şehir, kent oluşturacağız. Geri sayım başladı. Maalesef 5 yıldır belediyecilikten nasibini alamayan Aydın’ı 31 Mart’tan sonra AK Parti iktidarı ile şahlandıracağız. Projelerimiz hazır, bütçemiz hazır, kaynağımız da hazır. Gümbür gümbür geliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında zaman zaman rakibi Özlem Çerçioğlu’na da isim vermeden yüklenen Mustafa Savaş, “Korkmalarına gerek yok. Hiç kimseyi ayırt edilmeksizin Aydın’da yaşayan herkese, yani onlar için de çok güzel projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

“HANGİ YÜZLE OY İSTİYORLAR”

CHP ve MHP’nin Aydın’ın büyükşehir olmasını istemediğini ve hatta mahkemeye bile gittiklerini ifade eden Savaş, şunları söyledi:

“Büyükşehir’de vatandaşa hizmet gitmez, hizmet yapmak imkansız olur diyorlardı. Çünkü onların geleneğinde büyükşehir kültürü yok. Şimdi hangi yüzle oy isteyecekler. Maalesef bu şehir vekillerle yönetiliyor. Aydın Belediye Başkanı’nın sık sık değişen yardımcıları ile yönetilmeye çalışılıyor. Demokratları da AK Parti’ye davet ediyoruz. Aydın için bu durum parti meselesi değil, Aydın’ın istiklal meselesidir. İş bilmez beceriksiz yönetimden 30 Mart’ta bu mührü alacağız.”

“SADECE MİLLETİN ÖNÜNDE DÜĞME İLİKLERİZ”

Bakan Nihat Zeybekci ise, Aydın’da zafere inanmış ve kararlı bir toplulukla karşılaştığını söyleyerek, “Biz milletin dediğinin üzerine bir nokta dahi koymayız. Başbakanımızın da dediği gibi, millet iradesinden başka hiçbir güçte tanımayız ve tanımayacağız da. Hiç kimse ama hiç kimse bizim başka güçlere biat etmemizi, başka güçlerin önünde eğilmemizi; bırakın eğilmeyi, başka güçlerin önünde düğmemizi iliklememizi düşünmesin. Allah’ta nasip etmesin. Biz sadece ve sadece milletin önünde düğmemizi ilikleriz, sadece gördüğünüz gibi teşkilatımızın önünde düğmemizi ilikleriz” diye konuştu.

Türkiye’de oynanan oyunun ve karşısında verilen mücadelenin büyük olduğunun altını çizen Bakan Zeybekci, “Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar ve planlar çok büyüktür. Bunların hepsini millet görüyor ve dersini veriyor. Millet bunlara ders vere vere bıktı, bunlar bıkmadı. Ama bunlara milletimiz 30 Mart’ta, bu yarın ve 2015 Haziran’ında yine ders verecek. Milletimiz bunlar anlayana kadar ders vermeye devam edecek. Anlayıp, milletin iradesinden başka hiçbir güç olmadığını kavrayana kadar. Bıkmadan usanmadan millet bunlara anlatacak, inşallah anlayacaklar. Biz demokrasinin içinden ve milletin iradesinden geldik. Millet dendiği zaman, milletin iradesi dendiği zaman AK Parti anlaşılır. 1946’da ve 1950’de ‘Yeter söz milletindir’ dendiğinde Demokrat Parti ve Menderes anlaşıldığı gibi şimdi de AK Parti akla gelir” şeklinde konuştu.

Türkiye’de sıkıntıların yaşanmasına neden olanların yolcu, AK Parti’nin ise hancı olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, küskünlere ve toplumun diğer kesimlerine birlik beraberlik çağrısı yaptı. Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize düşen kardeşliğimizi güçlendirmektir. Hiç merak etmeyin, bu toz duman 1-2 hafta içerisinde gelir geçer. AK Parti, bu ülkede yüzde 50 oy alan altında toplanılan şemsiyesidir. Şuanda gönül kırıklığı yaşayan kardeşlerimiz var. Bizde gönül kırıklığı yaşıyoruz, onlarda. İnşallah onlarla da kucaklaşacağız. 30 Mart’a, geleceğin Türkiye’sine ve geleceğin Aydın’ına hep beraber yürüyeceğiz.”

“ARTIN İZİNDEN GELİN”

Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin seviyesine sözle ulaşılamayacağını söyleyen Bakan Zeybekci, ana muhalefet partisi CHP’yi kastederek, “Yıllardan beri hep ‘Atam izindeyiz’ derler. E izinden gelin artık ya. Gazi Mustafa Kemal’in hedefine gitmek, muasır medeniyetin ötesine çıkmak ilk defa Başbakanımızın sözleriyle hayat buldu, 2023 hedefleriyle hayat buldu. Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olursa Atatürk’ün dediği olur. Türkiye milli geliri 25 bin doların üzerine artarsa, Türkiye Avrupa’nın ilk üç ekonomisinden birisi olursa hedefe ulaşılmış olur. İzmir’de gecekondu mahallesi veya o kötü derenin üzerindeki kayalara Atatürk büstünü koymakla Atatürkçü olunmaz. Onlar Gazi Mustafa Kemal’in ruhunu rencide ederler, biz onun Türkiye’sini ileriye götürerek ruhunu şad ederiz inşallah” dedi.

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın seçimi kazanmasının ardından 31 Mart’ta Aydın’da gelip meydanda Davaz zeybeği oynayacağına söz veren Bakan Zeybekci, zeybek oyununun çok güzel olduğunu ve kendisinin de oynamayı çok sevdiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Atay, konuşmasının ardından Bakan Zeybekci’ye Aydın’a özgü ürünlerin yer aldığı bir sepet hediye etti. Aday tanıtım töreni, adayların tek tek kürsüye çağrılarak, el ele poz verilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem