Yılın operasyonunda 50 kişi adliyede

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 23 zanlı daha sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.23 kişinin adliyeye sevkinden birkaç saat önce de İçişleri Bakanı Muammer Güler'

Yılın operasyonunda 50 kişi adliyede

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 23 zanlı daha sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

23 kişinin adliyeye sevkinden birkaç saat önce de İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın de aralarında bulunduğu 27 zanlı sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilmişti.

Son sevklerle birlikte toplam 50 kişinin sorgularında savcılık aşamasına geçilmiş oldu.

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun iletişim danışmanlığından yapılan açıklamada da Ali Ağaoğlu'nun bugün sağlık kontrollerinin ardından bugün 09:30'da İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne ifade vermek üzere sevk edildiği bilgisi verildi.

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 kişi tutuklanmış, 2 kişi de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Mahkeme, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir, Kader Demir, Mustafa Beyhan, Yene Çavdar, Selim Velioğlu, Ümit İsa Döğer ve İmren Özbey'in "rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek" suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanmalarına karar verdi. Mahkemeye sevk edilen Hasan Yılmaz'ın da tutuklanmasıyla birlikte son tutuklu sayısı 8 oldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler