Yılın İlk haftası TBMM'de yoğun geçecek!

Meclis, yeni yılın ilk haftasına yoğun bir gündemle başlıyor.    Meclis, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesine ev sahipliği yapacak. Davutoğlu, yeni Anayasa, TBMM İçtüzüğü, bütçe ve reformlarla ilgili görüş al

Yılın İlk haftası TBMM'de yoğun geçecek!
Meclis, yeni yılın ilk haftasına yoğun bir gündemle başlıyor. 
 
Meclis, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesine ev sahipliği yapacak. Davutoğlu, yeni Anayasa, TBMM İçtüzüğü, bütçe ve reformlarla ilgili görüş alış verişinde bulunmak üzere Bahçeli'yi makamında ziyaret edecek.  
 
TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 5 Ocak Salı günü Genel Kurul'da sözlü soru önergelerini yanıtlayacak.
 
Genel Kurul'da 6 Ocak Çarşamba ve 7 Ocak Perşembe günü ise uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarıları görüşülecek. 
 
2016 yılı bütçesinin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.
 
-Komisyonlar
 
Meclis'teki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek.
 
Plan ve Bütçe Komisyonu, 5 Ocak Salı günü yapacağı toplantıda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi'ni görüşecek. 
 
Düzenleme, dövizle askerlik hizmeti, nüfus hizmetleri, küçük ve orta ölçekli işletmelere prim desteği ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı bazı kanunlarda değişiklik öngörüyor. Asgari ücretle çalışanların yoğunlukta olduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere, 2016 yılı için prim desteği sağlanıyor. 
 
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, Türkiye'deki askerlik hizmetlerini yerine getirmiş olmak için ödemeleri gereken 6 bin avro, bin avroya düşürülecek. Şahısları adına üretim yapan, linyit ve taş kömürü çıkaran yeraltı maden işletmelerindeki maliyet artışları karşılanacak. "Biyometrik verileri" oluşturan parmak izi, damar izi ve el ayasıyla, elektronik sistemler aracılığıyla kimlik tespit ve doğrulama gerçekleştirilecek. 
 
Milli Savunma Komisyonu, 6 Ocak Çarşamba günü gerçekleştireceği toplantıda, uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarılarını ele alacak. Komisyon; 7 Ocak Perşembe günü ise Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkililerinden brifing alacak.        

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler