Yıldırım-2013 başlıyor

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Yıldırım-2013 Seferberlik Tatbikatı, yarın Adana İncirlik üssünde başlıyor.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kvvetleri'nin bu yıl içindeki tatbikatlarından olan Yıldırım-2013 Seferberlik Tatbikatı

Yıldırım-2013 başlıyor

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Yıldırım-2013 Seferberlik Tatbikatı, yarın Adana İncirlik üssünde başlıyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kvvetleri'nin bu yıl içindeki tatbikatlarından olan Yıldırım-2013 Seferberlik Tatbikatı'nın 06-15 Mayıs 2013 tarihleri arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 10. Tanker Üs Komutanlığı'nca yapılacağı bildirildi.

Tatbikatın icrası esnasında; seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin, sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlandı.Tatbikata; 60 yedek personel, 12 araç, bir özel nakliyat firması ile kamu kurum ve kuruluşlarından bazı unsurlar katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler