Yıkımın kredisi de devletten

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binasının riskli olduğunu tespit ettirmek ve riskli binasını yıktırmak isteyenlere, Özel Hesap'tan kredi desteği verecek.Bakanlık, binasının riskli olup olmadığını öğrenmek isteyene Özel Hesap'tan tespit kredisi verecek. 100

Yıkımın kredisi de devletten

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binasının riskli olduğunu tespit ettirmek ve riskli binasını yıktırmak isteyenlere, Özel Hesap'tan kredi desteği verecek.
Bakanlık, binasının riskli olup olmadığını öğrenmek isteyene Özel Hesap'tan tespit kredisi verecek. 100 metrekarelik daire için üst limit olarak 600 lira tespit kredisi kullandırılacak.

Riskli alanda yer alan veya riskli olduğu tespit edilen yapılar için de Bakanlıkça yıkım kredisi verilebilecek. Kredi tutarı, bin metrekarelik yapı için 6 bin lira olarak belirlendi.

Tespit ve yıkım kredisi kullanmak isteyen hak sahiplerinin, bulundukları yerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvurması gerekiyor.

Her iki kredinin geri ödeme süresi 24 ay olarak belirlenirken, geri ödemeler kredinin verildiği tarihi takip eden aydan başlayacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem