Yıkayan İmamdan şok ifade

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği iddia edilen Trabzonlu Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında 730 kişinin ifadesine başvuran Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği, olayı

Yıkayan İmamdan şok ifade

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği iddia edilen Trabzonlu Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında 730 kişinin ifadesine başvuran Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği, olayın yaşandığı dönemde merhum albayın cenazesini yıkayan imamın da ifadesine başvurdu.

 

İsmi belirtilmeyen imam, Malatya Adliyesi'nde özel yetkili savcıya verdiği ifadesinde, her cuma namazını görevli olduğu merkez camisinde kılan Albay Kazım Çillioğlu'nu yakından tanıdığını anlattı.

 

İfadesinde, kendisinin ''şehit cenazesi yıkamak için'' davet edildiği komutanlığa gece gittiğini ve revire indirildiğini belirten imam, karanlık bir ortamda cenazeyi yıkamaya zorlandığını ileri sürdü.

 

İmam, kendisinin bu durumun uygun olmadığını belirtmesine rağmen cenazeyi görmeden karanlıkta yıkamak zorunda kaldığını dile getirdi.

 

Çillioğlu'nu yıkadığını sonradan öğrenmiş

Savcının ''Kimi yıkadığını biliyor muydun?'' sorusuna, imam ''hayır'' yanıtını verdi. İmam, 4 Şubat 1994 günü şehit töreni için yeniden gittiği komutanlıkta yaşadıklarını da şöyle aktardı:

 

''Türk bayrağına sarılı cenazenin başında gözlerim Kazım Çillioğlu'nu aradı. Cenazede bulunan kişilere 'komutanım nerede?' diye sorduğumda, 'şehit olan Kazım Çillioğlu' yanıtını aldım. Yıkıldım ve 'yani ben dün gece albayımı mı yıkadım?' dediğimi hatırlıyorum.''

 

İfadesinde Çillioğlu'nun intihar edebilecek biri olmadığını da dile getiren imam, Çillioğlu'nun örnek kişiliğiyle çevresinde sevilen biri olduğunu söyledi.

Bu arada, soruşturma kapsamında ifadesi alınan dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş'in, Ankara'da nöbetçi savcıya talimatla verdiği ifadede, ne olayı ne de Kazım Çillioğlu'nu hatırlamadığını söylediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem