YGS için yaz saati tarihi değişti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Nisan'da yapılacak Üniversite sınavında öğrencilerin mağdur olmaması için ileri saat uygulamasını öne alıyor.Yaz saati uygulaması bir hafta öne alınıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ileri saat uygulamasına 2

YGS için yaz saati tarihi değişti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Nisan'da yapılacak Üniversite sınavında öğrencilerin mağdur olmaması için ileri saat uygulamasını öne alıyor.

Yaz saati uygulaması bir hafta öne alınıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ileri saat uygulamasına 25 Mart Pazar günü geçilmesi için tasarıyı hazırlayıp Bakanlar Kurulu'na gönderdi.

Saatlerin 1 saat ileri alınacağı 31 Mart'ın ertesi günü, Yükseköğretime Geçiş (Ygs) sınavı yapılacağı için böyle bir uygulamaya gidiliyor. Böylece öğrencilerin saat karışıklığından kaynaklanabilecek  mağduriyet yaşamasının önüne geçilecek.

SÜREKLİ YAZ SAATİ TARTIŞILIYOR

Saatler, gün ışığından daha fazla yararlanılması amacıyla her yıl ekim ayının son pazar günü 1 saat geri alınıyor. Her yıl mart ayının son pazar günü de 1 saat ileri alınıyor. Bakanlık yetkilileri, uygulamayla her yıl 600 milyon kilovatsaat (kWh) civarında elektrik tasarrufu sağlandığını belirtiyor. Ancak bazı Kaynaklar ve sektör temsilcileri, yaz-kış saati uygulamasıyla açıklanan tasarruf rakamlarının, gerçeği yansıtmadıklarını ileri sürüyor.

 Öte yandan daha önce Enerji Bakanlığı, sürekli ileri saat uygulaması için çalışma yapmış ve Başbakanlık'a göndermişti. Çalışmada, kamu ve özel, birçok kurum ile özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki esnaf, sürekli ileri saati desteklerken bazı bakanlıklar olumsuz görüş beyan etmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sürekli ileri saat uygulaması için yaptığı çalışmaları, Bakanlar Kurulu gündemine taşıyacak. Bakan Taner Yıldız son olarak "Bu ayın sonunda saatlerin bir saat ileri alınacağını, bunun sürekli olmasıyla alakalı bakanlık olarak bir çalışma yaptıklarını" söyledi.

Çalışmaya göre sürekli ileri saat uygulaması, enerji sektörü açısından inceleniyor. Yapılacak düzenlemeyle gün ışığından daha fazla yararlanılması sonucu enerji kullanımında tasarruf etmek mümkün olacak. Bakan Taner Yıldız'ın açıklamasında, Bakanlar Kurulu'nun uygun görmesi halinde yapılacak yasal düzenlemeden sonra saatlerin sürekli ileri alınabileceği bilgisi de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler