Yetkisini aşan polise hapis şoku!

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında yazılıp tüm milletvekilleri ve valilere gönderilen asılsız iddialarla ilgili mektubun kaynağını bulmak üzere yaptığı araştırma ve aramalarda, 'yetki aşımı ve görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla yargılanan komiser ya

Yetkisini aşan polise hapis şoku!
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında yazılıp tüm milletvekilleri ve valilere gönderilen asılsız iddialarla ilgili mektubun kaynağını bulmak üzere yaptığı araştırma ve aramalarda, 'yetki aşımı ve görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla yargılanan komiser yardımcısı H.U., 5 ay hapis cezasına çarptırıldı, ceza ertelendi.
 
Vali Coş hakkındaki mektupların elinde ve yırtmak üzere olduğu ihbar edilen Bülent Talaş'ın evine 15 Şubat'ta baskın yapılarak hakimin bilgisayarla ilgili bir istemi olmamasına rağmen hard diske el konuldu. Söz konusu aramayla ilgili açılan soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, aramayı yapan 2 polis memuru ile ekibin amiri Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı H.U. hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açtı.
 
4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan H.U., "Soruşturmanın konusu Adana Valisi hakkındaki ihbar mektupları ile ilgiliydi. Ben mektuplarla ilgili olarak bilgisayarda da delil olabileceğini düşündüm. Aramayı gece yaptık. Zaten sabah olduğunda mahkemeden bilgisayara el konulması kararı verilmişti" dedi. Evinde arama yapılan Bülent Talaş da olaydan dolayı mağdur edildiğini belirterek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.
 
Mahkeme hakimi, sanık H.U.'yu önce 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da duruşmadaki iyi halinden dolayı cezayı 5 aya indirdi. Ardından da, sabıkasız oluşu ve kişilik özellikleri itibariyle yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Ayrı bir davada yargılanan 2 polis memuruyla ilgili açılan dava ise devam ediyor.
 
MEKTUBU GÖNDERENLERE 34 YIL HAPİS İSTENMİŞTİ
 
Öte yandan Vali Hüseyin Avni Coş hakkında çeşitli iddialara yer veren mektup yazıp tüm milletvekilleri ve valilere gönderdiği iddia edilen bir internet haber sitesi sahibi Taner Talaş ile Niyazi Büyükdeniz hakkında 'hakaret ve iftira' suçlarından 34'er yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem