Yetim hakkını korumamam gerekiyordu

Hollandalı emlak şirketi Tulip’in Dünya Bankasında Türkiye aleyhine açtığı yaklaşık 300 milyon avroluk tazminat davasında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tanık olarak dinlendi.Paris'te Uluslararası Tahkim Kuruluna, Emlak Konut Yönetim Kurulu

Yetim hakkını korumamam gerekiyordu

Hollandalı emlak şirketi Tulip’in Dünya Bankasında Türkiye aleyhine açtığı yaklaşık 300 milyon avroluk tazminat davasında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tanık olarak dinlendi.

Paris'te Uluslararası Tahkim Kuruluna, Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanı olarak ifade veren Bayraktar, daha sonra yaptığı açıklamada, Türkiye aleyhine açılan davanın "haksız" olduğunu söyledi.

Bayraktar, Paris’e kendi isteğiyle geldiğini hatırlatarak, Tulip'i Türkiye’de Avrupalı şirket, yabancı sermaye olduğu için desteklediklerini vurguladı. Hollandalı şirketin dört parçalı ortaklığının bulunduğunu aktaran Bayraktar, ortakların aralarında irade kaybı olduğunu, aralarındaki mahkeme yüzünden şantiyenin ilerlememesi üzerine anlaşmayı fesh etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Bugün Tahkim Kurulunun da bunun çok iyi anladığını belirten Bayraktar, "İnşallah iyi sonuç çıkacak, mahkemeyi aydınlattık, karşı tarafın mahkemeye müracaat etmesi bile, haksızlık. Devletimiz ve hükümetimiz adına görüşlerimizi anlattık. Hollandalılar da buradaydı" diye konuştu.

Toplam 4 saat boyunca ihalenin alınmasından, inşaata kadar bütün süreci anlattığını dile getiren Bayraktar, "Bence mahkeme ikna oldu. Ben karşı tarafın avukatının bile ikna olduğunu düşünüyorum" dedi.

"Yabancı sermayeye önem veriyoruz"

Türkiye olarak yabancı sermayenin gelmesine büyük önem verdiklerine dikkati çeken Bayraktar, "Biz Türkiye olarak yabancı sermayenin gelmesini istiyoruz ancak bu birileri tarafından suistimal edildi. Kanunsuz bir şey yapamadık, yasal süreci yürütmek zorundaydım, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumamız gerekiyordu. Bence bu mahkeme durumu ve süreci gayet anladı" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, duruşmada, Başbakanlık hukuçularının da Hükümetin görüşlerini anlattığını bildirerek, mahkeminin dört ay sonra karar vermesinin beklendiğini söyledi.
Tulip, üç ortağıyla, 2006’da Emlak Konutun ihalesinde İstanbul Bahçeşehir’deki Ispartakule-3 Projesi'ni kazanmış ancak yükümlülüklerini yerine getirmediği için ihale iptaledilmişti. Bunun üzerine Tulip, zarara uğratıldığını iddiasıyla Türkiye’de aleyhine dava açmış ve yaklaşık 300 milyon avro tazminat talep etmişti.
 
Öte yandan Bakan Bayraktar, bugün (Cuma) Feshane Kültür Merkezi’ndeki Trabzon etkinliklerine katılacak ve Esenler Belediyesi’nin Geri Dönüşüm Projesi defter dağıtım törenine katılacak.Hafta sonu da İzmit’te Ekopark açılışına katılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem