Yeşil'in kaburgalarını almışlar

 Ergenekon mahkemesi Yeşil’in, Ankara Emniyetindeki ifadesini istedi. Ancak gözaltındaki Yeşil’in ifadesi zapta geçirilmedi, kaburgaları kırılıp serbest bırakıldı. İstanbul’da devem eden Ergenekon davasında mahkeme Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın Ankara

Yeşil'in kaburgalarını almışlar

 

Ergenekon mahkemesi Yeşil’in, Ankara Emniyetindeki ifadesini istedi. Ancak gözaltındaki Yeşil’in ifadesi zapta geçirilmedi, kaburgaları kırılıp serbest bırakıldı.
 
İstanbul’da devem eden Ergenekon davasında mahkeme Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın Ankara’da polis tarafından gözaltına alındığı dönemdeki ifadesini istedi. Ancak Ankara Emniyeti Yeşil’i, MİT ile ilişkilerini öğrenmek amacıyla sorguladı, sorgu sırasında da kaburgaları kırılınca serbest bıraktı. İfadesi zapta alınmadı. Yeşil’i, MİT tedavi ettirdi.
 
Susurluk sürecinde yaşanan Yeşil’in gözaltı olayı, Ergenekon davası ile yeniden gündeme geldi.  Mahkeme Yeşil’n MİT ifadesinden sonra Emniyet ifadesini de istedi. Ancak Ankara emniyetinde böyle bir ifade olmadığı bildirildi. Gözaltı olayı, Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş’ın Susurluk raporu ile, MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün ifadelerinde de yer aldı.  
 
MİT, Kutlu Savaş’a Yeşil konusunda bir bilgi notu da verdi. Bu notta ‘’ Şahıs, Ocak 1995 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmış, sorgusunda Teşkilatımızla olan ilişkileri sorulmuştur. Sorguya Ankara Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar da katılmış, şahsın silahı ile boş atış yapılmış, sorgucular silahtan çıkan kovanların, bir eylem sonrası olay yerine bırakılabileceğini söyleyerek şahsı tehdit etmişlerdir. Şahsın sorgu sırasında kırılan kaburga kemiği, Teşkilatımızı konu ile ilgili olarak bilgilendirmek üzere geldiği sırada tarafımızca tedavi ettirilmiştir’’ denildi.
 
MİT’TE ANLATTI
Emniyet, Yeşil’in telefon fihristi ve ruhsatlı tabancasına el koyarken, ifadesini de resmi biçimde zapta geçirmediği bildirildi. Mehmet Eymür’ün ifadesine göre, Yeşil 25 Ocak 1995 günü serbest bırakılınca MİT’e giderek, emniyet sorgusunu şöyle anlattı:
 
‘’Emniyette, telefon rehberimdeki tüm isimleri liste halinde çıkardılar. Sorguya Orhan Taşanlar da giriyordu. Benden, MİT, Jandarma, Kara Kuvvetleri JİTEM ve Özel Kuvvetlerden isim vermemi istediler. MİT'te bilgi verdiğim kişileri sordular. Asayiş Şube Müdürü Deniz Bey, tabancamı yanındakilere vererek,"2 şarjör boşaltın, boş kovanlarıyla birlikte getirin" dedi. Sonra da ‘Bize yardım etmezsen, bütün faili meçhul cinayetlerde bu boş kovanları kullanırız’ dedi. İşkence sonucu beni hastaneye kaldırmak zorunda kaldılar, kanuni işlem yapmadan da bıraktılar’’
 
Eymür, Yeşil’in gözaltına alındıktan sonra Ankara Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar’ın kendisini arayıp, Yeşil’i teslim etmek istediğini açıklamış ve ‘’ Bunu kabul etsek Yeşil’i bize tutanakla teslim edecekler, beni ve MİT’i zabıtlı belgeli biçimde, iki
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem