'Yeşil' gazete ilanı ile aranacak

Diyarbakır'da ki JİTEM davasında yargılanan ancak yaşayıp yaşamadığı sır olan ‘Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın bulunması için gazete ilanı ile aranacak. Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta 1990'lı yılarda birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bo

'Yeşil' gazete ilanı ile aranacak
Diyarbakır'da ki JİTEM davasında yargılanan ancak yaşayıp yaşamadığı sır olan ‘Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın bulunması için gazete ilanı ile aranacak.
 
Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta 1990'lı yılarda birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemini gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan ve aralarında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bulunduğu 16 sanıklı JİTEM davasına 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan sanıkların katılmadığı duruşmada Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Musa Anter cinayeti davasının, bu davayla birleştirilmesine ilişkin görüş soruldu. Mağdur avukatlardan Barış Yavuz, İsveç'te yaşayan itirafçı Abdülkadir Aygan'ın Türkiye'ye iadesi için gerekli girişimlerin başlatılmasını, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım için yakalama kararı verilmesini ve gazeteci Musa Anter cinayeti ile ilgili dava dosyasının da bu dosyayla birleştirilmesini talep etti.
 
Mahkeme, Bingöl'in Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın Ankara'da tespit edilen adreste oturup oturmadığını ve başka ikamet kaydı bulunup bulunmadığının da sorulmasına karar verdi. Mahkeme sır olan ‘Yeşil' ile ilgili Ceza Muhakemeleri Kanunu 247'nci maddesine göre işlem yapılmasına karar verdi. CMK 247'nci maddeye göre, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın arandığına dair gazete ilanı verilerek, bu ilan Yeşil'e ait bilinen konutunun kapısına asılacak. Gazete ilanına rağmen 15 gün içinde gelmemesi durumunda, olay tutanak altına alınarak Yeşil'in kaçak olduğunu karar verilecek. CMK'nın 248'inci maddeye göre, Yeşil uygulanan prosedüre rağmen mahkemeye gelip teslim olmazsa, Türkiye'de bulunan mallarına mahkemece el konulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler