Yerli patentler artışta

Marka ve patent firması Acar Patent’ in Türk Patent Enstitüsü verilerini değerlendirerek hazırladığı rapora göre 2012 yılının ilk altı ayında patent başvurularının bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında arttığı gözlendi.2011 yılının ilk altı ayında 4800 ol

Yerli patentler artışta

Marka ve patent firması Acar Patent’ in Türk Patent Enstitüsü verilerini değerlendirerek hazırladığı rapora göre 2012 yılının ilk altı ayında patent başvurularının bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında arttığı gözlendi.


2011 yılının ilk altı ayında 4800 olan patent başvuru sayısı, 2012’nin Temmuz ayında 5700’e ulaştı. En çok patent başvurusu Mart ayında yapılırken en az başvuru ise Şubat ayında gerçekleşti.


Türkiye'deki yerli patent başvurularında bir önceki yıla göre artış gözleniyor. En çok patent İstanbul’dan - Başkent Ankara’dan etkileyici çıkış
Marka başvurularında olduğu gibi patent başvurularında da liderliği elinde bulunduran ilimiz İstanbul’ da başvurular yüzde 3 oranında artarak 1.000’ e ulaşırken, 2011 yılında 417 başvuru yapan Ankara, 2012 yılının ilk altı ayında 300 başvuru yaparak çarpıcı bir yükseliş örneği sundu.


Sanayi illeri olarak bilinen İzmir 125, Bursa ise 120 patent başvurusu yaparken, Manisa, Konya ve Kocaeli’ de takiplerini sürdüren illerimiz oldular. 2011 yılında yaptığı 19 patent başvurusuna karşılık, 2012 yılının ilk altı ayında bu sayıyı yakalayan ve Karadeniz bölgesinin lideri olan Samsun, başvurularda yüzde yüz artış göstereceğinin işaretini verdi.


Konu ile ilgili açıklama yapan Acar Patent Genel Koordinatörü Rüştü Gümüş, ancak aldığımız patentlerin yabancı ülkeler ile mücadele içinde bulunma gücümüzü oluşturduğunu söylerken, Türkiye’de yerli patent başvurularının artmasına rağmen yabancı ülkelere göre halen istenilen oranda olmadığına da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem