Yeni sınavda skandal

Elazığ'ın Baskil İlçesi Vakıfbank Ortaokulu'nda yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavı'nda öğrencilere dağıtılan Fen ve Teknoji dersinin A grubu soru kitapçıklarından 1'i eksik çıktı. Mühürlü kutu ve poşet içinde eksik kitapçığın çalındığı ihtimali üzerinde

Yeni sınavda skandal

Elazığ'ın Baskil İlçesi Vakıfbank Ortaokulu'nda yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavı'nda öğrencilere dağıtılan Fen ve Teknoji dersinin A grubu soru kitapçıklarından 1'i eksik çıktı. Mühürlü kutu ve poşet içinde eksik kitapçığın çalındığı ihtimali üzerinde durulurken Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılık soruşturma başlattı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, kitapçıkların konulduğu poşetin mühürlerinin tam olduğunu, ancak yırtık tespit ettiklerini belirtti.

Seviye Belirleme Sınavı'nın yerine getirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında bu yıl ilki dün ve bugün iki oturum halinde yapılan 8'inci Sınıf Merkezi Ortak Sınavı'nın dünkü bölümünde, Elazığ'ın Baskil İlçesi'ne gönderilen kitapçıklardan biri eksik çıktı.

Baskil İlçesi'nde bulunan Vakıfbank Ortaokulu'nda dün yapılan Merkez Ortak Sınavı sırasında 5 nolu sınav salonunda Fen ve Teknoloji Sınavı'nda, Fen ve Teknoji dersinin A grubu soru kitapçıkları dağıtıldı. Ancak yapılan dağıtım sırasında 1 soru kitapçığının eksik olduğu fark edilince, öğretmenler öğrencilerin mağdur olmaması için yedek kitapçıklardan birini alarak öğrenciye verdi.

Kitapçığın eksik olduğunun fark edilmesinin ardından gözetmen ve öğretmenler soru kitapçıkları ve öğrencilerin cevap kağıtlarının muhafaza edildiği kutuda inceleme yaptı. Yapılan ön incelemede kutuda mühürlerin sağlam olduğu ve bir yırtık ve delik bulunmadığı tespit edildi. Sınavın ardından soru kitapçıları ve cevap anahtarları yeniden kutu içindeki poşete konulurken, bu kez poşette yaklaşık 15 santimetre kesik olduğu belirlendi.

Poşetteki bu yırtığın, eksik kitapçığın çalınmış olabileceği ihtimalini gündeme getirirken, gözetmen ve öğretmenler durumu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi. Savcının talimatıyla okula gelen polis olay yeri inceleme ekipleri detaylı bir çalışma yaptı. Poşetin yırtık olduğu kayıtlara geçirilirken, savcının talimatıyla sınavda görevli polis, gözetmen ve öğretmenlerin ifadeleri alındı.

ANKARA ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIYORUZ

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü kayıp kitapçıkla ilgili çift yönlü  soruşturma başlattı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını belirterek, "Ankara'dan polis gözetiminde gelen kutu ve poşetteki mühürler sağlam. Kutuda tahribat bulunmuyor, sadece kutunun içindeki poşette 15 santimlik kesik olması nedeniyle olayın Ankara'da gerçekleşmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz. Olay yeri inceleme ekiplerinin elde ettiği örnekler incelenmek üzere kriminale gönderildi. Bu konuda oldukça titiz bir çalışma yürütüyoruz, ilk etapta öğretmen ve polislerin ifadeleri alındı. Fakat olayın Elazığ'da gerçekleşmiş olma ihtimali düşük. Ankara üzerinde yoğunlaşıyoruz ve soruşturmayı bu yönde ilerletiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler