Yeni eğitim sistemini anlatıyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitimde yeni sistem ile ilgili gazetecilerin soruları yanıtladı.Ömer Dinçer'in açıklamaları özetle şöyleydi:"Normal eğitim gören öğrencilerin okuldan uzaklaştırılması sözkonusu değil. Kazanımların geriye götürüleceği yoru

Yeni eğitim sistemini anlatıyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitimde yeni sistem ile ilgili gazetecilerin soruları yanıtladı.

Ömer Dinçer'in açıklamaları özetle şöyleydi:

"Normal eğitim gören öğrencilerin okuldan uzaklaştırılması sözkonusu değil. Kazanımların geriye götürüleceği yorumu doğru değildir. Kızların evde eğitim alacağı ile ilgili yanlış bir yorum var. Ancak endişeleri gidermek bizim görevimizdir.

AK Parti iktidara geldiğinde okullaşma oranı yüzde 91'in bile altındaydı. Bizim dönemimizde bunu biz yüzde 98'in üzerine çıkardık. Kızların okula kazandırılma oranında da çok ciddi artış yakaladık ve bu konuda erkekleri bile geçtik.

İdari tedbirlerle her türlü tereddüdü gidereceğiz.

Okul öncesi eğitimde 2010-2011 yılında yüzde 67 civarında olan oran yüzde 72 civarına çıkardık.

Eğitim sistemini esnekleştirmek demokratikleştirmek istiyoruz. Türkiye demokratikleşirken, eğitim sisteminde de demokratikleşmenin sağlanması lazım. Bunun için de hukuki dayanağa ihtiyaç var.

Dünyanın bütün ülkelerinde ilk 4 yıl neler öğretiliyorsa ikinci 4 yıl neler öğretiliyorsa bizde de bunun dışında bir şey öğretilmeyecek.

Okulları çeşitlendirme fikrini bugün yeniden gözden geçirmeliyiz.

Öğrencileri seçmeye yönelik sınavları gözden geçiriyoruz. Öğrencilerin bilgi ve becerilerini ölçen sınavlar haricindeki seçmeye yönelik sınavları tekrar masaya yatırmalıyız.

Amacımız uzun vadede sınavları kaldırmak olacaktır.

Biz yeni sistemle ilgili çalışmaları 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar tamamlamak istiyoruz.

TÜSİAD'ın açıklamasına bir soruyla cevap vereyim. "Dünyada kesintisiz eğitimi uygulayan kaç tane ülke var" onun cevabını versinler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem