Yeni dönemin ipuçlarını verdi!

 “Demokratik Açılım”dan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, NTV’nin canlı yayına katıldı. Atalay, şu sıralarda NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı. Beşir Atalay’ın açıklamasından satır başları şöyle:YENİ BİR TÜRKİYE"Şehi

Yeni dönemin ipuçlarını verdi!

 

“Demokratik Açılım”dan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, NTV’nin canlı yayına katıldı. Atalay, şu sıralarda NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı. Beşir Atalay’ın açıklamasından satır başları şöyle:

YENİ BİR TÜRKİYE

"Şehit cenazemizden geliyoruz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Oturup bunları serin kanlı düşünmek gerekiyor. Biz bütün boyutlarıyla dikkatli çalışıyoruz. MGK açıklamasını da gördünüz, uzun ve önemli bir açıklamadır. Seçim sonrası Türkiye olağanüstü bir anayasa çalışması bekliyor. Adeta yeni bir Türkiye bekliyor.

SALDIRILAR KARŞILIKSIZ KALAMAZDI

Terör örgütü kesiminde seçim sonrasında çok hızlı bir hareketlenme oldu. Seçim sonrasında terör başladı. Polisin, askerin operasyonu yok. Tuzaklar kuruldu, şehitler verildi. 13 şehidimizin verildiği gün özerklik açıklaması oldu. Meclis’e gelmeyip, Diyarbakır’da toplandılar. Terörü tırmandırmaya, huzur ortamı bozmaya, anayasa çalışmalarını engellemeye yönelik gelişmeler bunlar. Tüm kurumlar daha önce olmadığı kadar koordine içinde çalışıyor. Türkiye toplumsal sorunun çözümünü hukuk içinde, demokratikleşme içinde çözmek için çok çaba sarfetti. Ramazan ayına rağmen şiddet gelişince cevap vermek kaçılmazdı. Bu saldırılar karşılıksız kalamaz. Bütün birimlerimiz eşgüdüm içinde, uyum içinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Hava ve kara boyutu eş güdüm içinde sürüyor. Güvenlik boyutu bütün kapsamı ve detayıyla en ciddi şekilde yürütülüyor.

AÇILIM DEVAM EDECEK

Farklı gelişmeleri göreceğiz. Terörle ilgili açıklamaları Valilikler ve İçişleri Bakanlığı yapacak. Hukuk dışı hiçbir şey olmayacak. Demokratikleşme süreci devam edecek. Olağanüstülük olmayacak. Demokratik Açılım projemiz aynı paralelikte gidecek. Bu sorunu kökten çözmek önemli. Çalışmamıza hiç ara vermedik, vermeyeceğiz.

90'LI YILLAR GERİDE KALDI

'90’lı yıllara mı dönülüyor?' tartışmalar oluyor. O tür şeyler doğru değil. 90’lı yıllar geride kaldı. O günler gibi asla olmayacak. Çalışmamız çok şeffaf olacak, hak ve hukuk içinde olacak. Vatandaşımızla diyaloğumuz olacak, vatandaşımıza anlatacağız. 'Çözüm Meclis çatısı altında olsun' dedik ama gelmediler. Fonksiyonlar üstlenmedi, üstlenemediler. Medyayla görüşeceğiz, muhalefetle görüşüp en geniş şekilde paylaşacağız.

BDP MECLİS'E GELMELİ

BDP önce Meclis’e gelmelidir. Sorunun nihai çözümü daima ajandamız içinde olacak. Ama biz devletiz, polis, asker ve vatandaşımıza terör eylemi olunca buna fazlasıyla karşılık vereceğiz. Terör örgütünün finans kaynaklarına karşı AB’de ciddi operasyonlar yapıldı. ABD’yle istihbarat paylaşımı sürüyor, bu konuda sorunumuz yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler