Yeni Bütçe Çağrısı yayımlandı

 Genel bütçe  kapsamındaki  kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, bütçelerini hizmet öncelikleri ve performans hedeflerini dikkate alarak Orta Vadeli Mali Plan ekinde yer alan ödenek teklif tavanları dahilinde hazırlayacak.   Maliye Bakanlığının "2016

Yeni Bütçe Çağrısı yayımlandı
 Genel bütçe  kapsamındaki  kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, bütçelerini hizmet öncelikleri ve performans hedeflerini dikkate alarak Orta Vadeli Mali Plan ekinde yer alan ödenek teklif tavanları dahilinde hazırlayacak.
 
Maliye Bakanlığının "2016-2018 Dönemi Bütçe Çağrısı"na ilişkin tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. 
 
Buna göre, 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2016-2018 yıllarını kapsayacağından hizmet planlamaları, ödenek teklifleri ve gelir tahminleri hizmet öncelikleriyle kurum hedeflerine uygun olarak hazırlanacak. Ödenek teklifleri ile gelir tahminlerine ilişkin bütçe fişleri, hizmet maliyeti ile gelir tahminlerinin hesaplanmasına ilişkin ayrıntılı ve somut verilere dayandırılacak. 
 
Bu doğrultuda, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, bütçelerini hizmet öncelikleri ve performans hedeflerini dikkate alarak Orta Vadeli Mali Plan ekinde yer alan ödenek teklif tavanları dahilinde hazırlayacak.
 
- Bütçe Hazırlama Rehberi
 
Çağrı kapsamında yer alan bütçe hazırlama rehberine göre, bütçe teklifi hazırlanırken, yıl sonu tüketici fiyatları endeksindeki artış 2016 yılı için yüzde 6,5, 2017 yılı için yüzde 5,5 ve 2018 yılı için yüzde 5 olarak esas alınacak. GSYH'deki büyüme oranı ise 2016 yılı için yüzde 4, 2017 yılı için yüzde 4,5 ve 2018 yılı için ise yüzde 5 olarak dikkate alınacak.
 
Döner sermaye gelirleri ile bütçe kaynakları birlikte kullanılarak yürütülen hizmetlerde, döner sermayeler aracılığı ile karşılanabilecek ihtiyaçlar için bütçeden ödenek talebinde bulunulmayacak.
 
Yükseköğretim kurumları dışında kalan özel bütçeli idareler son 3 yıla ait bilanço, gelir tablosu ve yıl sonu kesin mizanı ile 2015 yılı 6 aylık bilanço, gelir tablosu ve mizanını, tekliflerine ekleyecek.
 
İdareler, gelir tahminlerinde döner sermaye ve fon gelirleri dışında kalan tüm gelir kaynaklarını dikkate alacaklar, önceki yıllar gerçekleşmeleri ve geleceğe yönelik beklentiler doğrultusunda yapılacak gelir tahminlerini gelir bütçe fişlerine yansıtacak.
 
Kamu idareleri taşıt edinimine ilişkin ödenek tekliflerinde 15 Eylül 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararları ve ilgili hususlar dikkate alınacak. 
 
Ayrıca, 10. Kalkınma Planı'nda yer verilen 25 öncelikli dönüşüm programından biri olan "Kamu Harcamalarının Rasyonelleştirilmesi Programı Eylem Planı"nın ilgili bölümünde yer verilen, yatırım tanımına uymayan işlere, yatırım programında yer verilmeyecek.
 
Cari bütçede yer alan nitelikli harcamaların da yatırım programı kapsamına alınacağı belirtilmiş olduğundan, idarelerce yapılacak bütçe tekliflerinde bu hususa dikkat edilmesi gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem