Yeni bir vergi mi geliyor?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "obezite vergisi" iddialarına ilişkin, "Belirli ürünler veya katkı maddeleri üzerine ilave vergi konulması hakkında halihazırda Bakanlığımızda yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır" dedi.Şimşek, CHP İstanbul Milletvekili Sezgi

Yeni bir vergi mi geliyor?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "obezite vergisi" iddialarına ilişkin, "Belirli ürünler veya katkı maddeleri üzerine ilave vergi konulması hakkında halihazırda Bakanlığımızda yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır" dedi.

Şimşek, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, obeziteyle mücadele kapsamında uygulanması planlanan vergilendirme iddialarına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Vergilerin mali fonksiyonu yanında ekonomik ve sosyal fonksiyonu da bulunduğuna dikkati çeken Şimşek, bu anlamda vergilerin, devlete gelir kaynağı olmanın yanında belirli ekonomik ve sosyal amaçların gerçekleştirilmesinde araç olarak da kullanıldığını vurguladı.

Şimşek, bu bağlamda, kısa dönemde sağlıksız gıda ürünlerine ve maddelerine ilave vergiler konularak bu ürünlerin tüketimlerinin azaltılması, uzun dönemde ise kişilerin tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye katkı sağlamak amacıyla vergilendirmenin kullanılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Şimşek, şunları kaydetti:

"Obeziteyle mücadele kapsamında tüketicilerin sağlıklı ürünleri tercih etmesine yönelik vergi düzenlemeleri, aralarında Danimarka, Finlandiya, Macaristan ve Fransa'nın da bulunduğu ülkelerde uygulanmaktadır. Obeziteyle mücadelede vergilendirmenin kullanılması konusundaki uluslararası uygulamalar Bakanlığımızca da yakından takip edilmekte olup, belirli ürünler veya katkı maddeleri üzerine ilave vergi konulması hakkında halihazırda Bakanlığımızda yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem