’Yeni Anayasa’ ve ’Başkanlık’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'dan döndü. Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep T

’Yeni Anayasa’ ve ’Başkanlık’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'dan döndü. Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaretinde kendisine eşlik eden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın ölümüyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün gece de bildiğiniz gibi medya dünyasında değerli kardeşim Hasan Karakaya'yı saat 01.00 civarında kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Mensubu olduğu Yeni Akit Gazetesi mensuplarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Uzun bir dönemdir Hasan Bey'le, kardeşimizle bir yol arkadaşlığımız vardı. Hemen hemen her seyahatimde yanımda olan bir kardeşimizdi. Güçlü bir kaleme sahip olduğuna inanıyorum. Özellikle medya dünyasında fikir zenginliğinin, anında ürettiği cevaplarla, doldurulamayacak bir yere sahip olan bir kardeşim olarak kendisini görüyorum. Kendisine tekrar Rabbimden Rahman ve Rahim ismi şerifi ile tecelli etmesini diliyorum. Yarın inşallah Fatih Camii'nde öğle namazında cenaze namazını kılacağız, Edirnekapı Şehitliği'ne defnedeceğiz. Tekrar medya dünyasına da sabırlar diliyorum."

YENİ ANAYASA

Yeni Anayasa konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arama konferansını halkla yapabiliriz. Bir nevi kamuoyu araştırması diyebiliriz. Arama Konferansı, toplumsal mutabakatın sağlandığı bir Anayasa oluşturulmasına çok yardımcı olacaktır" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlık sistemi için ise, "Şu anda gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde bu sistemi partili başkan olduğunu görüyoruz. Bizler de Beştepe'de bu alanda konuşacak akademisyen, medya dünyasından kimler varsa hepsini dinleme fırsatı bulacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem