Yeni Anayasa Sivil Olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Makedonya gezisi öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Başbakan Erdoğan, Meclis'in açılması ile birlikle hızla yeni Anayasa çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Bu süreçte TBMM çatısı altındaki partilerle Meclis Baş

Yeni Anayasa Sivil Olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Makedonya gezisi öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, Meclis'in açılması ile birlikle hızla yeni Anayasa çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Bu süreçte TBMM çatısı altındaki partilerle Meclis Başkanı'nın katılımıyla bir 'uzlaşma komisyonu' kurulacağını ifade eden Erdoğan, komisyonun yol haritasını belirleyeceğini açıkladı.

"Artık Türkiye'de sivil bir anayasa olmalı" diyen Başbakan ,2012'in ilk yarısında yeni anayasayı çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili de konuşan Başbakan Erdoğan, konunun ilgili savcılığın takibinde olduğunu belirterek "umarım kısa sürede olay aydınlığa kavuşur ve herkesin gönlü rahat eder" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler