Yemin krizi çözüldü!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstinye'de bulunan merkez binasında, federasyon yöneticileri ile Spor Toto Süper Lig kulüplerinin temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Halil Ünal, değerlendirmede

Yemin krizi çözüldü!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstinye'de bulunan merkez binasında, federasyon yöneticileri ile Spor Toto Süper Lig kulüplerinin temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Halil Ünal, değerlendirmede bulunmak için bir araya gelme ihtiyacı hissettiklerini aktardı.

..'Yemin krizi'nde sona gelindi. CHP ile mutabakat sağlandı, CHP'li vekiller saat 15.00'te yemin edecek.

AK Parti ve CHP yöneticileri, Meclis'te yaşanan "yemin krizini" ele almak üzere sabah saatlerinde bir araya geldi. Görüşmeler 2 saatten fazla sürdü.

 

Görüşmeye AK Parti'den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP'den Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın katıldı.

 

Görüşmede iki heyet ortak bir mutabakat metni üzerinde çalıştı ve bu taslak metin iki Genel Başkanın onayına sunuldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun taslak metne onay vermesiyle sorun çözülmüş oldu.

CHP adına açıklamayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın toplantısıyla yapacak.

CHP MYK toplantısı ise kısa süre önce başladı.

İŞTE MUTABAKAT METNİ

Bu arada mutabakat metninin ayrıntıları da belli oldu. Metinde şu satırlar öne çıkıyor:

"Siyaset kurumu için sorunların gündeme getirileceği, tartışılacağı, değerlendirileceği ve çözüm bulunacağı yegane ortam TBMM'dir. Siyasi partiler sorunların çözümü için TBMM zemininde olmalıdır

Milletvekilleri milletimizin kendilerine verdiği onurlu görevi yerine getirmek için TBMM'de olmalı.

Yüzde 95 oranında seçim temsili gösteren Meclisimiz tüm partilerimiz için ortak bir zemin oluşturmaktadır. Bu zemin aynı zamanda yeni bir anayasa için de zemin olmalıdır.

Siyasi sorunların çözümü için yegane ortam TBMM'dir.

Tüm yasalar özgürlükleri genişletici bir şekilde yorumlanmalıdır"

GÖRÜŞME SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI

TBMM Genel Kurulunda bugün yapılacak Hükümet programı üzerindeki görüşmeler öncesi iki parti yöneticilerinin görüşmesi saat 10.05’de başladı.

AK Parti ve CHP heyeti, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in arabuluculuğunda geçen Cuma akşamı bir araya gelmiş, iki partinin karşılıklı önerileri genel başkanlara iletilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem