Yazıcıoğlu soruşturması açmamış

 Destici,  helikopter kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmayı masaya yatırdıklarını söyledi. Destici, kazayla ilgili TSK’da hiçbir soruşturma yapılmadığını öğrendiklerini kaydetti. TSK HUKUKÇULARI DEVREDE Karargâh’ta 1,5 saat süren görüşmede

Yazıcıoğlu soruşturması açmamış

 

Destici,  helikopter kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmayı masaya yatırdıklarını söyledi. Destici, kazayla ilgili TSK’da hiçbir soruşturma yapılmadığını öğrendiklerini kaydetti.

 

TSK HUKUKÇULARI DEVREDE

 

Karargâh’ta 1,5 saat süren görüşmede terörle mücadele, Yazıcıoğlu soruşturması, devam eden davalar gündeme geldi.

 

Ellerindeki bütün belge ve dokümanları Özel’e sunduğunu dile getiren Destici, özellikle Keş Dağı’na düşen helikopterin yerinin aramaması konusunu aktardığını vurguladı.

 

Yine Hava Kuvvetleri’nden elde edildiği bir muvazzaf asker tarafından savcılara sunulan radar görüntülerinde iki askeri helikopterin olay yerine gittiği kaydını anlattığını söyleyen Destici, bu konuda kendi hukukçuları ile Genelkurmay hukukçularının birlikte çalışma kararı aldıklarını belirtti.

 

Özel’in çalışma masasının üzerinde bulunan bir belgeyi gösterdiğini paylaşan Destici, Özel’in “Bizden 39 başlıkta bilgi istendi. 39’una da cevap verdiğimiz yazı işte bu. Göreve geldiğimden bu yana tüm mahkeme taleplerine pozitif cevap verdim” dediğini vurguladı.

 

Terörle mücadelenin de görüşmede gündeme geldiğini dile getiren Destici, son dönemde iktidar ve muhalefet partileri arasında devam eden çözüm arayışlarına Özel’in sıcak baktığını aktardı.

 

Bu arada Yazıcıoğlu soruşturmasını takip eden Malatya Özel Yetkili Savcısı ile görüştüğü bilgisini veren Destici “Teşkilat ve tabanımız ÖYM’lerin kalkması halinde liderleri Yazıcıoğlu’nun kazasının üstünün kapatılacağı kuşkusunu taşıyor. Bu durumda tabanımız AK Parti’yi suçlayacak” değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem