Yazıcıoğlu dosyasında flaş gelişme

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile ilgili yasa kapsamında BBP’nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma dosyasının Kahramanmaraş’a gönderileceği öğrenildi. Malatya Adliyesi’ndeki TMK 10 ile görevli 4. Ağır Ceza Mahkemesi i

Yazıcıoğlu dosyasında flaş gelişme
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile ilgili yasa kapsamında BBP’nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma dosyasının Kahramanmaraş’a gönderileceği öğrenildi.
 
Malatya Adliyesi’ndeki TMK 10 ile görevli 4. Ağır Ceza Mahkemesi ile 3. Ağır Ceza Mahkemesi ile birlikte TMK 10 ile görevli cumhuriyet savcılarının yetkilerinin alınması nedeniyle halen devam eden ve soruşturması süren yaklaşık bin 700 dosyadan Tunceli Adliyesi ile Tunceli’ye bağlı ilçe adliyelerine gönderilecek dosya sayısının bin 200 civarında olduğu öğrenildi. Tunceli’ye gönderilecek olan dosyaların büyük kısmını KCK ve PKK ile ilgili dava ve soruşturma dosyaları oluşturuyor.
 
ALBAY ÇİLLİOĞLU DOSYASI TUNCELİ’YE
 
Halen Malatya TMK 10 ile görevli Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen ve 1994 yılında Tunceli’de intihar ettiği iddia edilen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümüyle ilgili olarak başlattığı soruşturma dosyaları yasanın kabul edilmesinin ardından Tunceli’ye gönderilecek dosyalar arasında yer alıyor.
 
SAVCI SUİKASTI DOSYASI DA GİDECEK
 
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 19 Eylül 2012 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturmanın dosyaları da Tunceli’nin Ovacık Adliyesi’ne gönderilecek.
 
MADIMAK OTELİ DOSYASI SİVAS’A
 
Sivas’ın TMK 10. kapsamında bağlı olduğu Malatya TMK 10 ile görevli Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapatılacak olması ve TMK 10 ile görevli cumhuriyet savcılarının yetkilerinin alınması kapsamında Malatya Adliyesi’ne gidecek olan dosyalar arasında ’Sivas Madımak Oteli’ soruşturma dosyası da bulunuyor.
 
YAZICIOĞLU DOSYASI KAHRAMANMARAŞ’A GİDECEK
 
Kahramanmaraş’ta 25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen ve BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş’in de aralarında bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturma dosyaları Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından o dönem Mart 2011 tarihinde Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmişti. Dosyaya TMK 10 ile görevli Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan bakıyordu. Yeni yasa değişikliği nedeniyle Yazıcıoğlu dosyası 4 yıl sonra yeniden Kahramanmaraş Adliyesi’ne gönderilecek.
 
ZİRVE DAVASI’NDA TUTUKLU 14 SANIK TAHLİYE EDİLECEK
 
Bu arada, halen Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamaları süren ve 3 gün önce cumhuriyet savcısının mütalaasını verdiği 3 misyonerin öldürülmesini kapsayan davada 7 yıldan beri tutuklu yargılanan Zirve Davası’nın asıl sanıkları olan Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Emre Günaydın, yasanın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından 5 yıllık tutukluluk süresi nedeniyle tahliye edilecekler. Bu 5 sanık ile birlikte halen bu davada örgüt kapsamında tutuklu yargılanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Uzman Çavuş Mehmet Çolak, Astsubay Murat Göktürk, Astsubay Abdullah Atılgan, Levent Ercan Gelegen ve Varol Bülent Aral da tahliye edilecek.
 
Malatya Adliyesi’nde TMK kapsamındaki dosyaların tasnif işlemlerine başlandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler