Yayalara yol vermeyen yandı!

Yaya geçitlerindeki geçiş üstünlüğünü ihlal eden sürücülere kesilen 166 TL para cezası, yeni kanun tasarısı ile 343 TL'ye çıkacak.Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte yayaların üstünlüğünün bulunduğu alanları ihlal eden sürücülere yönelik kesilecek cezalarda

Yayalara yol vermeyen yandı!

Yaya geçitlerindeki geçiş üstünlüğünü ihlal eden sürücülere kesilen 166 TL para cezası, yeni kanun tasarısı ile 343 TL'ye çıkacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte yayaların üstünlüğünün bulunduğu alanları ihlal eden sürücülere yönelik kesilecek cezalarda yeni düzenlemeye gidiyor. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ile yaya geçitlerinin işgal edilmesi ve yaya geçidi çizgisini ihlal eden sürücülere kesilecek cezalar yeniden düzenleniyor. Buna göre, yaya geçidini hiçe sayarak yayalara ait olan geçiş üstünlüğünü ihlal eden sürücülere 343 TL ceza kesilecek. Bu ceza, mevcut kanuna göre 166 TL olarak uygulanıyor.

DENETİMLER ARTACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Trafik Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliğe dair tasarı İçişleri Bakanlığına gönderildi. İçişleri Bakanlığı'nın onayladığı tasarı, Adalet Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklara da gönderildi. Tasarıyla birlikte Avrupa'da uygulanmakta olan yayaların kırmızı ışıkları ya da trafiğin boş olduğu anları beklemeksizin geçiş üstünlüğünü kullanmaları sağlanacak. Yeni düzenlemeyle birlikte büyükşehirlerde bulunan önemli bazı yaya geçitlerinin bulunduğu noktalarda denetimler artırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem